Zorba kocadan 4 ay kaçabildi

Güncelleme Tarihi:

Zorba kocadan 4 ay kaçabildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2007 00:00

Annesiyle babası ayrılınca geçinebilmek için Ankara’da simit satmaya başladı. Kendisi gibi simit satan Kadir Gökkurt’la evlendi. Yediği dayakla sağ elini kullanamaz hale gelince eşini terk etti. Boşanma davası açtığı kocası İstanbul’a gelip buldu ve bıçakladı.

NERGİS Gökkurt 15 yaşındayken annesi ile babası ayrıldı. Babası, yeniden evlenerek İstanbul’a taşındı. Nergis Gökkurt ve annesi bir süre komşu yardımıyla yaşadı. Çalışmak isteyince, Ankara Büyükşehir Belediyesi simit tezgáhı açmasına izin verdi. Kendisi gibi simit satan Kadir Gökkurt’a áşık olup evlenen Nergis Gökkurt, iki kız dünyaya getirdi. Ancak mutlu olamadı. İddiaya göre Kadir Gökkurt’un dayakları yüzünden Nergis Gökkurt, sağ elini kullanamaz hale geldi. Daha fazla dayanamayan Nergis Gökkurt (27) boşanma davası açtı ve 4 ay önce Ankara’dan İstanbul’a geldi. İstanbul Valiliği’nin yardımıyla kadın sığınma evine yerleşen Gökkurt, Şişli’de bir şirkette, engelli kadrosundan telefon santralinde işe başladı.

İŞ ÇIKIŞI BEKLEDİ

Ayrılmak istediği eşi çalıştığı yeri öğrenerek para istemeye başladı. Sonunda 17 Temmuz’da Ankara’dan İstanbul’a geldi ve işyerine giderek eşiyle konuşmak istediğini söyledi. Genç kadın bu teklifi reddetti. Arkadaşlarının araya girmesiyle Gökkurt işyerinden ayrıldı. Genç kadın saat 20.30’da Halaskargazi Caddesi üzerindeki işyerinden çıktı. Saklandığı yerden fırlayan Gökkurt, çevredekilerin korku dolu bakışları arasında genç kadını boynundan ve kalbinden 4 kez bıçakladı. Gökkurt’u eşinin elinden esnaf ve caddeden geçenler kurtardı. Kadir Gökkurt etkisiz hale getirildikten sonra polise haber verildi. Gökkurt gözaltına alınırken, genç kadın da hastaneye kaldırıldı.

’KAZARA OLDU’

Kadir Gökkurt, savcıya, "Eşim 9 ve 11 yaşlarındaki kızlarımıza sürekli şiddet uyguluyordu. Bu yüzden tartışıyorduk. Son tartışmamızda da evi terk edip İstanbul’a yerleşti. Resmi olarak hálá evli olduğumuz halde bir başka kişiyle yakaladım. Ama evlatlarımı düşünerek bir şey demedim. Görüşmek için çalıştığı yere gittim, dışarıya çıkıp bana ’P...’ diye bağırmaya başladı. Paniğe kapılarak çakımı çıkardım. Amacım çevremizdekileri korkutmaktı. Onlarca kişi üstüme atlayıp beni dövünce kazara karımı yaralamışım" dedi. Gökkurt, mahkemece tutuklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!