AKP toplumsal yangının nedeni

Güncelleme Tarihi:

AKP toplumsal yangının nedeni
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2007 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AKP toplumsal yangının nedenidir, devlet ve millet hayatımızdaki yangınların kundakçısıdır" dedi. Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda konuşmasına Regaip Kandili’ni kutlayarak başlayan Bahçeli, şu mesajları verdi.

Haberin Devamı

YÜREĞİMİZ YANIYOR

Orman yangınları bir milli güvenlik sorunu haline gelmiştir. Hükümet konuya derhal el koymalıdır. Bu yangınlar milli afet boyutuna ulaşmıştır. Antalya, Muğla, Mersin, Osmaniye, Balıkesir ve İzmir’de ormanlarımız yanmakta, yeşilimiz tükenmektedir. Sebepleri mutlaka araştırmalı. Terör saldırısı mı, insan kusuru mu incelenmeledir. Ülkemizin milli varlığı olan ormanların tahrip olması yüreğinde tabiat sevgisi olan herkesi düşündürmelidir. Bu da bir milliyetcilik konusudur ve yüreğimizi yakmaktadır.

ORMAN YANGINI GİBİ

Hükümetin 1704 günü bulan iktidarı da orman yangını gibi. Sosyal, siyasal ekonomik ve kültürel alanda AKP’nin yol açtığı yangın vardır ve bu yangın her kesimi sarmıştır. Devletin her kurumuna yangın yaklaşmıştır. AKP zihniyetine göre telaşa gerek yoktur. Herşey kontrol altındadır ve iyiye gitmektedir. Tıpkı ülkemizdeki orman yangınları gibi. Yanan orman kalmadığı gibi, bu hükümetin devamı halen de tahrip edilmemiş hiçbir milli varlığımız, talan edilmemiş kıymetimiz kalmamıştır.

YAĞMA DÜZENİ

Haberin Devamı

AKP toplumsal yangının nedenidir. Devlet ve millet hayatımızdaki yangınların kundakçısıdır. İlkesiz, bilgisiz ve kimliksiz AKP zihniyeti tutuşturduğu alevlerle yangına körükle gitmekte ve utanmadan 2’nci 4 yıl isteyerek memleketin tamamını yakma için ’yarım bırakma’ demektedir. Yangın kontrolden çıkıp Türkiye’ye yayılmıştır. Yangın vatan sağolsun diyerek acısını gömen şehit ocağındadır. Türkmen cinayetlerinin başladığı Kerkük ve Irak’tadır. Yangın bir tas çorbaya hasret milyonlarca namuslu Türk ailesindedir. Bugün kimileri yangını çıkarmakla meşgül, kimileri ise yangından mal kaçırmakla meşguldür. Yangının ulaşmadığı kesimler ise ceplerini doldurmakla meşgüldür. Ele geçirdikleri yağma düzenini AKP gitmeden sonuna kadar kullanmanın telaşı içindedirler. Yangın durdurulamazsa yanacak ormanın kalmaması gibi, Türkiye’de birer birer tükenecektir.

Üç hilal meydanı

MHP Lideri Devlet Bahçeli dün Tokat’ın Cumhuriyet Meydanı’ndaydı. MHP’liler alanı tıklım tıklım doldurup, Genel Başkanlarını büyük coşku içinde dinlediler. Ellerindeki parti bayraklarını sallayarak liderlerini destekleyen kalabalık, zaman zaman AKP aleyhine slogan attı. Mitinge gençler büyük ilgi gösterdi. Partili bir genç kız, yanaklarına kırmızı boyayla MHP’nin işareti ’üç hilal’i yaparken, güleç yüzüyle ilgi topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!