Hakkári’de yine mayın 2 er şehit

Güncelleme Tarihi:

Hakkári’de yine mayın 2 er şehit
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 00:00

Çukurca’da operasyondan dönen askerleri taşıyan aracın geçişi sırasında PKK’lılar döşedikleri mayını uzaktan kumandayla patlattı. Erler Sefa Aslan ile Serdar Şimşek şehit düştü, 6 asker de yaralandı. Aslan’ın amca oğlu Hayrettin Aslan’ın da 1988’de Ağrı Patnos’ta şehit olduğu belirtildi.

PKK’lı teröristler Hakkári’nin Çukurca İlçesi’nin Köprülü ile Çığlı bölgesi arasındaki yola döşedikleri mayını, önceki akşam saatlerinde operasyondan dönen Köprülü Sınır Jandarma Tabur Komutanlığı’na bağlı askerleri taşıyan araçların geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlattı. Er Sefa Aslan (Yozgat) ile er Serdar Şimşek (Sivas) şehit oldu, 6 asker yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle Hakkári Askeri Hastanesi’nde tedaviye alındı. Şehit er Sefa Aslan’ın, amcasının oğlu Hayrettin Aslan’ın da 12 Ekim 1988 tarihinde Ağrı Patnos’ta şehit olduğu öğrenildi. Patlamanın ardından Köprülü ve Çığlı bölgelerinde teröristlere yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı. Şehit askerlerin naaşı, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığında düzenlenen törenden sonra doğum yerlerine gönderilmek üzere
/images/100/0x0/55ea1863f018fbb8f86af3f0
helikopterle Van’a gönderildi.

YOĞUN TOP ATIŞI

Çukurca ilçe Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanlığı’ndan sabaha karşı sınıra ve PKK’lı teröristlerin geçiş güzergahlarına yoğun şekilde top atışı yapıldı. Çukurcalılar sabahın erken saatlerinde yoğun top sesleri ile uyanırken, atışın yapıldığı bölgelerden zaman zaman dumanların yükseldiği gözlendi. Top atışları, sabah saat 04.00’ten 05.00’e kadar sürdü.

2 PKK’LI TESLİM

Şırnak Valiliği’nin açıklamasına göre, önceki gün 2 PKK’lı terörist, terör örgütünden kaçarak Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine, silah ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

1 PKK’LI YAKALANDI

Gümüşhane’nin Torul İlçesi’ne 35 kilometre uzaklıktaki Gülaçar Köyü Sırganlı Yaylası’nda operasyon yapan jandarma ekipleri, önceki akşam PKK’lı bir teröristi sağ ele geçirdi. Yakalanan teröristin, 14 Temmuz Cumartesi günü, Gülaçar Yaylası’nda kalan köylüleri tehdit ederek yiyeceklerini alan 2 teröristten biri olduğu kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!