Gül: ABD’li askerlerin karıştığı yolsuzluk var

Güncelleme Tarihi:

Gül: ABD’li askerlerin karıştığı yolsuzluk var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 00:00

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, PKK’nın eline geçtiği iddia edilen ABD silahları ile ilgili ilk kez rakam vererek, Pentagon’un geniş kapsamlı bir soruşturma başlattığını söyledi.

Gül, seçim gezisi nedeniyle bulunduğu memleketi Kayseri’de, yakalanan PKK’lılardan ele geçirilen silahlarla ilgili Hürriyet’e şu şok açıklamayı yaptı:

"Yakalanan PKK’lılardan ele geçirilen silah sayısı bin 260. Bunu belgeleriyle ABD’nin önüne koyduk. Bu silahlar tabii ki, ABD’nin kendiliğinden terör örgütüne verdiği silahlar değil. Bunlar, ABD’nin yeni Irak ordusuna verdiği ama bir şekilde PKK’nın eline geçen silahlar. PKK’yı terör örgütü ilan etmiş müttefikimiz ABD’nin böyle bir şey yapacağını hiçbir zaman düşünmedik. Bu akla mantığa da aykırı. Şimdi bununla ilgili ABD Savunma Bakanlığı soruşturma başlattı. Maalesef bazı yolsuzluklar var ve maalesef bazı Amerikalı askerler de buna karışmışlar. Bunu tespit ettiler. ABD Savunma Bakanlığı soruşturmanın genişletilerek ve ciddiyetle sürdüğünü bildirdi. Ayrıca şunu da söyleyeyim: PKK’nın Türkiye’de terör eylemlerinde kullandığı mayınların büyük çoğunluğu, Saddam döneminde Irak ordusuna bir Avrupa ülkesi tarafından verilmiş. Ele geçirdiğimiz patlayıcıların miktarı tonlarca."

Avusturya’nın yaptığı olacak şey değil

DIŞİŞLERİ Bakanı Abdullah Gül, PKK’nın "Avrupa Kasası" olarak bilinen Rıza Altun’un Avusturya’dan Kuzey Irak’a gitmesiyle de ilgili, "Olacak şey değil. Adamın pasaportu sahte. Neyle nasıl gönderildi? Sadece ekonomik nedenlerle Avusturya’ya gitmiş kaçak bir Türk vatandaşını yakalasalardı canına okurlardı. Maalesef beni sokmayan yılan bin yıl yaşasın anlayışı var. BM’nin terörle mücadele anlayışına aykırı yapılanlar" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!