69 PKK'lı öldürüldü 11 şehit

Güncelleme Tarihi:

69 PKKlı öldürüldü 11 şehit
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Van'ın Çatak İlçesi Kato Dağı bölgesinde PKK'ya ağır darbe indirildi. ‘‘Şehit Üsteğmen Efkan Cengiz’’ adı verilen operasyonda 57 terörist öldürüldü. 1'i asteğmen, 1'i astsubay toplam 11 asker şehit oldu. Diğer bölgelerde çıkan çatışmalarda da 12 terörist öldürüldü.

Van'ın Çatak İlçesi'nin güneyi ile Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nin kuzeyi arasında kalan Kato Dağı eteklerindeki bölgede yuvalanan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için güvenlik kuvvetlerince geçen çarşamba günü helikopterlerin desteğinde geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Çıkan çatışmalarda 57 terörist öldürüldü.

Arazide ve teröristlerin barınak olarak kullandığı mağaralarda arama yapan bir tim ise pusuya düştü. Teröristlerin açtığı ateş sonucu çıkan çatışmada timde görevli Jandarma Asteğmen Özgür Gençoğlu (Çanakkale), Astsubay Barış Çemrek (Amasya), Jandarma Komando Çavuş Muharrem Yanal (Erzurum) ile erler Yasin Öcal (Aksaray), Fatih Seven (Amasya), Halit Kılgan (Kütahya), Halit Aksu (Antalya), Hüseyin Van (Samsun), Kenan Cantürk (Manisa), İrfan Bayram (Osmaniye) ve Fikri Şengül (İzmir) şehit düştü.

21 Ekim'de Bitlis'in Bölükyazı bölgesinde 4 vatandaşın teröristler tarafından kaçırılması üzerine operasyon başlatıldı. Bölge sorumlusunun da aralarında bulunduğu 7 terörist öldürüldü. Operasyonda 4 vatandaş sağ olarak kurtarıldı. Diyarbakır'ın Dicle İlçesi kuzeyi Kayıköy-Dikiztepe bölgesinde 3, Bingöl'ün Genç İlçesi kırsal kesiminde 1, Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Geçitveren Köyü bölgesinde 1 olmak üzere 5 terörist daha öldürüldü. Bölgede öldürülen terörist sayısı 69'a yükseldi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!