PKK uzantılarıyla koalisyona hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

PKK uzantılarıyla koalisyona hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2007 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisine yönelik koalisyon senaryoları ortaya atan Başbakan Tayyip Erdoğan’ı, "Biz tek başımıza iktidara gelmek istiyoruz. Kendisi ise PKK’nın uzantıları ile Meclis’te koalisyon kurmaya hazırlanıyor" diye eleştirdi.

Haberin Devamı

Baykal, Muğla’da partisinin düzenlediği mitingde, 38 derece sıcaklıkta, coşkulu bir kalabalığa seslendi. AKP hükümetini sert bir dille eleştiren Baykal, iktidara gelmeleri halinde çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV’yi ve üniversite sınavlarını kaldıracaklarını, yeşil kart uygulamasının yerine TC kimlik kartı ile herkese sağlık hizmeti sağlanacağını belirtti.

 CHP’nin seçimlerde tek başına iktidara gelmek için çalıştığını kaydeden Baykal, "Geliriz veya gelemeyiz, o milletin kararı" diye konuştu. Baykal, Erdoğan’ın kendilerini halka MHP ile koalisyon kurmak için çalışıyorlarmış gibi göstermeye çalıştığını söyledi. Koalisyon konusunun Erdoğan’ın kafasına girdiğini belirten Baykal şöyle devam etti: "O bize yönelik koalisyon lafları çıkarıyor. Ama öte yandan kendi PKK’nın uzantıları ile Meclis’te koalisyon kurmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki döneme dikkat edin. AKP’ye verilen oy PKK’nın siyasi uzantılarıyla işbirliğiyle sonuçlanacaktır. Bunu bilin sevgili Muğlalılar."

Haberin Devamı


Muğla’dan sonra Denizli’ye geçen Baykal, seçimin ardından Türkiye’de hem yeni bir hükümet kurulacağını hem de yeni cumhurbaşkanının seçileceğini belirterek, "Bu oluşumun kaynağı millettir. İktidarın çıkış yeri halktır, sizsiniz" dedi. Baykal, iktidara gelirlerse ilk işlerinin Petkim ihalesini iptal etmek olacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!