Kandil’e ABD silahı ilişkimizi zedeler

Güncelleme Tarihi:

Kandil’e ABD silahı ilişkimizi zedeler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2007 00:00

Önceki akşam bir TV programına katılan Dışişleri Bakanı Gül, "Kandil’e Amerikalıların zırhlı araçlarla silah getirdiğini iddia ediliyor. Doğruysa bu bütün müttefiklik ilişkilerini inanılmaz şekilde zedeler" dedi.

DIŞİŞLERİ Bakanı Abdullah Gül, PKK’dan kaçan 4 teröristin yaptığı "ABD zırhlı araçları Kandil Dağı’na M-16 silahları getirdi" açıklamasını değerlendirdi. Gül "Hemen Orgeneral Başbuğ’u aradım. Araştırmasını istedim" dedi. Önceki akşam Kanal 24’te yayınlanan "Ankara Masası" adlı programda soruları yanıtlayan Gül’ün değerlendirmeleri özetle şöyle oldu: "Teröristler Kandil Dağı’na Amerikalıların zırhlı araçlarla silah getirdiğini iddia ediyor. Doğruysa bu müthiş bir şeydir. Bütün müttefiklik ilişkilerini zedeler. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ’u aradım ve teröristlerin iyice sorgulanmasını istedim. Aynı Irak’ın kuzeyindekilerin yaptıkları gibi, Türkiye ile ABD’nin arasını bozma niyetindeler mi, yoksa iddia gerçek mi?’ sorgulama neticesinde ortaya çıkacak."

SARIKAMIŞ BENZETMESİ

K. Irak ile ilgili tartışmaları polemik olarak değerlendiren Gül, polemiğin dış politikada yeri olmadığına değindi. Gül, "Dış politikada polemikle, retorikle, hamasetle hareket ederseniz o zaman doğru işler yapmazsınız. Milli menfaat ve çıkarlarınızı istikametinde yapmazsınız" dedi. Gül, sözlerine şöyle devam etti:

"Güvenlik meselelerinde, Allah korusun savaş, operasyon gibi konuları iç politikaya alet ederseniz, felaket getirir. Türk tarihinde vardır bunlar. 90 bine yakın memleket evladını Kafkasların, Erzurum’un, Kars’ın kışında nasıl heba ettik Allahüekber dağlarında. Bundan ders aldık. Politikanın, iç siyasetin öne geçmesi felaket getirmiştir. Bu demek değildir ki savaş yapılmaz, gerekirse savaş da yapılır, gerekirse her şey yapılır."

KIZIM ÜZÜLDÜ

Kızının diploma törenine türbanla katılması üzerine YÖK’ün Bilkent Üniversitesi hakkında soruşturma başlatmasına tepkisini sürdüren Gül, "Kızım gazetelerde resimlerinin çıkmasından çok rahatsız oldu. Oğlum ve kızım aynı sınıfta okudular. İkisi de Endüstri Mühendisliği’ni bitirdi. Erkek olan diplomasını sorunsuz aldı, kızım problemli aldı. İkisinin kafası aynı, ama kafasının içine değil, kafasının dışına baktılar" dedi.

ÇANKAYA MİLLETİN

Abdullah Gül, dün Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden AKP Yozgat Milletvekili İlyas Arslan’ın adının verildiği Kültür ve Sinema Salonu’nu hizmete açtı. Gül, düzenlenen mitingdeki konuşmada, bazı çevrelerin Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini konuşmalarından rahatsızlık duyduğunu savundu. Gül, "Çankaya benim değil, bütün milletimizin olacak. Sadece Türkiye’nin belli çevrelerine değil, tüm millete açılacak" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!