Dostlardan laf değil uygulama bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Dostlardan laf değil uygulama bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2007 00:00

İstanbul’da düzenlenen Dünya Odalar Kongresi’nin açılışına katılan Erdoğan terör konusunda önemli mesajlar verdi. Erdoğan "Türkiye’ye söylenen ’Biz sizdeki terör örgütünü bir terörist örgüt olarak görüyoruz’ lafını yeterli görmüyoruz. Bu konuda gerekli uygulamayı bekliyoruz. Bu bizim en doğal hakkımızdır" dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin uzun yıllardır terörle mücadele ettiğini belirtti ve dünyaya çağrı yaparak "Biz sizdeki terör örgütünü bir terörist örgüt olarak görüyoruz’ lafını artık yetersiz görüyoruz. Laftan uygulamaya geçilmesini bekliyoruz. Biz uluslararası teröre karşı mücadele yaptık. Bize dost görünenlerden de bunu bekliyoruz" dedi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen 5’inci Dünya Odalar Kongresi’nin açılışına katılan Erdoğan, ekonomik konulardan önce artan teröre ve terörle mücadeleye dikkat çekti. Erdoğan şunları söyledi:

MÜCADELE ŞART

Bugün dünya için, özellikle terör karşısında uluslararası ortak mücadele kararlılığını şart olarak görüyoruz. Özellikle ’Senin teröristin kötü, benim teröristim iyi’ mantığının ortadan kalkması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye’ye yıllardır söylenen ’Biz sizdeki terör örgütünü bir terörist örgüt olarak görüyoruz’ lafını artık yeterli görmüyoruz. Bu konuda gerekli uygulamayı bekliyoruz. Türkiye olarak biz bunu uluslararası teröre karşı mücadelede yaptık. Bize dost olarak görünenlerden de bunu bekliyoruz. Bu bizim en doğal hakkımızdır. Eğer bu mücadeleyi bu şekilde yaparsak inanıyorum ki teröre karşı mücadelede insanlık galip çıkacaktır. Ama bunu böyle yapmaz da ulusal bazda bırakırsak o zaman insanlık daha çok faturalar ödeyecektir. Türkiye’nin, demokratik gelişmesine paralel olarak bölgesel ve küresel barış için gösterdiği üstün gayretin mutlaka görülmesi gerekir. Barışın ve adaletin garantör ülkesi olan Türkiye, bu mücadelesinde mutlaka desteklenmelidir. Dünya devleri, hangi ülkede olursa olsun masum insanlara, istikrara, refaha ve kalkınmaya yönelik her türlü terör eylemini ciddiyetle ele almak zorundadır. Çözüm için uluslararası dayanışma kaçınılmazdır.

’Bizim için ekonomik gelişme önemli değil önemli olan güvenliktir’ demek yanlış. Bunları birbirinden ayrı değerlendiremezsiniz. Küresel teröre karşı vereceğiniz mücadelenin odak noktasını ekonomik kalkınma işsizlikle, yolsuzlukla, yoksullukla mücadele oluşturmaktadır. Türkiye’ye haksızlıklara maruz kalmış bir ülke olarak bugüne kadar ağır bedeller ödemiş, buna karşı medeni yürüyüşünü durdurmadan tarihi reformlar gerçekleştirmiş bir ülkedir.

Yaka iğnesini Türkiye’den almış

BAŞBAKAN
Erdoğan, Lütfi Kırdar’daki toplantıya katılan ABD Dışişleri Bakanı Albright ile VIP ofisinde bir araya geldi. Görüşmenin başında 2 ajansa görüntü alma izni verilirken bu sırada Erdoğan, Albright’a Türkiye’den neler aldığını sordu. Albright da Erdoğan’a "3 halı aldığını" söyledi. Albright, elbisesinin yakasındaki iğneyi de buradan aldığını söyleyince Erdoğan gülerek "Ben de zaten yaka iğnenizi soracaktım" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!