4 Temmuz resepsiyonunda bando krizi

Güncelleme Tarihi:

4 Temmuz resepsiyonunda bando krizi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2007 00:56

Haberin Devamı

Günlerdir ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ndeki 4 Temmuz Bağımsızlık Günü resepsiyonuna, devletten kimlerin katılacağı soruluyordu. Şimdi o resepsiyonda hurriyet.com.tr için olayları gözleyen kişiyle konuşuyoruz.

RESEPSİYONDAN NOTLAR

Resepsiyonda, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve ABD Büyükelçisi Ross Wilson birer konuşma yaptı. Ross Wilson konuşmasını Türkçe yaptı ve kadehini Türk Amerikan dostluğuna kaldırdı. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de buna karşılık konuşmasını İngilizce yaparak bir jeste bulundu ve ortak çabaların süreceğini kaydetti.

Ankara'daki "Üçüncü Göz"ümüz. Bundan sonra Ankara'daki kulislerde "Üçüncü Göz" ismini sık sık duyacaksınız.

Resepsiyondan şu an gönderdiği ilk önemli bilgi şöyle:

"Her sene 4 Temmuz'da ABD Büyükselçiliği'nin verdiği resepsiyon çok önemlidir. Buraya kimlerin katılacağı tek tek konu olur. Bu defa Dişişleri Bakanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt katılmadılar.
 Üstelik çok önemli şey daha oldu."

- Nedir o?

Haberin Devamı

Üçüncü Göz: Bugüne kadar hep ABD Büyükelçiliği'nin resepsiyonunda Türk Deniz Kuvvetleri ya da Hava Kuvvetleri'nin orkestrası çalardı. Ancak bu yıl ilk defa sivil bir orkestra var.

- Peki bu ne anlama geliyor?

Üçüncü Göz: Bunun iki anlamı var, ya bir süredir ABD'ye sitem eden Türk Genelkurmay'ı hem resepsiyona az katılım yaptı hem de kendi orkestrasını göndermedi. Bu bir tavırdır.

Diğer anlamı ise ABD, bu resepsiyona sivil bir orkestra çağırarak, PKK'nın Kuzey Irak'taki varlığı nedeniyle Türk Genelkurmay'nın gösterdiği tepkilere çok ince bir cevap veriyor.

Evet "Üçüncü Göz" böyle bildiriyor. Ankara'daki kulislerde resepsiyonla ilgili ilk gündem maddesi bu.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!