Marco’nunki flört oluyor Emre’ninki cinsel taciz

Güncelleme Tarihi:

Marco’nunki flört oluyor Emre’ninki cinsel taciz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2007 00:00

Antalya’da 13 yaşındaki bir İngiliz kızına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle 17 yaşındaki Alman genci Marco’nun tutuklanmasının büyük tepki çektiği Almanya’da, 7 yaşındaki bir Türk çocuğu da kız arkadaşına cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle 5 gün okuldan uzaklaştırıldı.

ALMANYA’da Berlin’de yaşayan Berk ailesinin 7 yaşındaki oğulları Emre Berk ve arkadaşları, sınıfta oynakları Alman kız Judith’e "cinsel tacizde" bulunduğu gerekçesiyle okul müdürü tarafından 5 gün okuldan uzaklaştırma ve gençlik dairesi tarafından gözetim altına alınma cezasına çarptırıldı.

Oğullarına yönelik cinsel taciz suçlaması karşısında şaşkına dönen baba Ekber ve anne Zehra Berk, "Çocuğumuzu çok iyi tanırız. Kendisinin de kız kardeşi var. Yedi yaşındaki çocuk nasıl cinsel tacizde bulunur, anlamak mümkün değil. 17 yaşındaki Marco’nunki flört oluyor da 7 yaşındaki oğlumuzunki nasıl cinsel taciz oluyor. Bu nasıl adalet, bu nasıl utanmazlık. İnsaf" diye konuştular.

ARAP MAHMUT VURDU

Yedi yaşındaki Emre Berk, olayın nasıl olduğunu zaman zaman iç geçirip, zaman zaman da ağlamaklı olarak anlattı. Annesinin "Neler yaptınız oğlum, anlat lütfen" demesi üzerine Emre, yarı Türkçe, yarı Almanca şunları söyledi:

"Müdür amcaya söyledim ki, kötü bir şey yapmadık. Judith, bizim iyi arkadaşımız. Hepimiz beraber oynuyorduk. Elimi sırtına da, karnına da değdirip ittim. O da beni itti. Yerlere düştük. Hep beraber yerlerde oynadık. Müdür amca bana "poposuna elin değdi mi" diye sordu. Ben ona "hayır" dedim. Değmedi ki!. Arap Mahmut poposuna vurdu ama zaten oynuyorduk biz. Judith de bize vuruyordu. Biz oynuyorduk."

Berlin’in Mitte ilçesine bağlı Fritzlar-Homberg-Grundschule okulunun birinci sınıfına giden Berlin doğumlu Emre Berk’in eğitmenlerin olmadığı bir zamanda arkadaşlarıyla oynarken olayın meydana geldiğini belirten anne Zehra Berk, çocukların masumane oyunlarını bile taciz olarak niteleyen zihniyete isyan etti. Anne Berk, haklarını mahkemede arayacaklarını söyledi.

Bilindiği gibi Alman medyası, Antalya’da 13 yaşındaki bir İngiliz kıza cinsel tacizde bulunmakla suçlanan 17 yaşındaki Marco W’nin cezaevinde tutulmasına şiddetle karşı çıkıyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel bile Marco W’nin
/images/100/0x0/55ea2339f018fbb8f86d828d
salıverilmesi için çağrıda bulunurken Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’den yardım istedi. Hatta, Marco davasının Türkiye’nin AB üyeliği önünde bir engel teşkil edilebileceği bile söylendi.

İŞTE TACİZ BELGESİ

Okulun Berk ailesine gönderdiği uyarı ve ceza yazısında, 7 yaşındaki Emre Berk, cinsel taciz (Seksüel saldırı) ile suçlanıyor ve 5 gün okuldan uzaklaştırılıp bundan sonraki okul yaşamında da gözetim altında tutulacağı belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!