Katliama gidiyordu MOBESE’ye yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Katliama gidiyordu MOBESE’ye yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 00:00

İstanbul Bakırköy’de 17 kişinin yaralandığı patlamada bombayı koyduğu anlaşılan kadın terörist Beyaz Yakut, MOBESE kameralarından tespit edildi. Örgüt evi belirlenen ve takibe alınan Yakut, Antalya otobüsüne binerken yakalandı. Yakut’un çantasında 4 kilo 800 gram A-4 plastik patlayıcı bulundu.

TERÖRLE Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 10 Haziran’da Bakırköy Ebuzziya Caddesi’nde meydana gelen ve 17 kişinin yaralandığı patlamayı gerçekleştirdiği ileri sürülen kadın bombacının görüntülerini çevrede bulunan MOBESE kameralarından tespit etti.

Başlatılan çalışmalar sonunda kadın bombacının Küçükçekmece’de örgüte ait bir evde kaldığı belirlendi. Bombacı Beyaz Yakut, 28 Temmuz’da Bakırköy’deki bombalama eyleminden beri saklandığı evden çıkınca, takibe alındı. Kadın bombacı, Büyük İstanbul Otogarı’nda Antalya otobüsüne binerken yakalandı.

MİNİ ETEK GİYMİŞTİ Dikkat çekmemek için mini etek ve göğüs dekolteli bir büstiyer giyen Beyaz Yakut’un, PKK’ya 7 yıl önce katıldığı öğrenildi. Çantasında 4 kilo 800 gram A-4 plastik patlayıcı bulunan Beyaz Yakut’un, Kandil Dağı’ndaki örgüte ait kamplarda sabotaj ve bomba eğitimi aldığı, 3 ay önce İstanbul’a gönderildiği ve Antalya’da turistik hedeflere bombalı eylem planladığı tespit edildi.

TEHDİTLE YARDIM Küçükçekmece’de Beyaz Yakut’a yardım yataklık yaptığı iddiası ile Mehmet Ali D. ve Serdar Ö. yakalandı. Zanlı Serdar Ö. ifadesinde, "Örgüt Beyaz Yakut’a yardım etmezsem, Güneydoğu’da yaşayan aileme zarar vereceklerini söyledi. Bunun üzerine yardım etmek zorunda kaldım" dedi. İstanbul Adliyesi’nde nöbetçi mahkemeye çıkarılan 3 zanlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!