MSN'den kontör dolandırıcılığına 7 yıl istemi

Güncelleme Tarihi:

MSNden kontör dolandırıcılığına 7 yıl istemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2007 17:17

Sakarya da oturan Suat Beyenal'ın şifresini kırıp MSN adresine girerek, adres listesindeki kişilerden cep telefonuna kontör göndermelerini isteyen 3 kişi hakkında, dava açıldı

Haberin Devamı

Pamukova'da bir kamu kuruluşunda görev yapan eski güreş hakemi Suat Beyenal'in, 4 ay önce şifresini kırıp MSN adresine giren kimliği belirsiz kişiler, adres listesindekilerden, kendilerine kontör göndermelerini istedi. Arkadaşlarının durumu kendilerine bildirmesi üzerine başkaları tarafından MSN'ine girildiğini anlayan Beyenal, Pamukova Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu.

Beyenal arkadaşlarıyla bağlantı kuran kişilere, numaraları alınmış 100'er kontör gönderdi. Savcılık, iki ayrı GSM şirketinden, Suat Beyenal tarafından gönderilen kontörlerin, hangi telefon numaralarına yüklendiğinin bildirilmesini istedi. GSM şirketleri, Savcılığa gönderdikleri yazıda kotörlerin Batman'da oturan M.Ç. (28), M.E.Y. (23) ve H.B.'ye (37) ait telefonlara yüklendiğini bildirdi. Bunun üzerine, durum Batman Cumhuriyet Savcılığı’na bildirildi ve 3 kişinin ifadeleri alındı.

Haberin Devamı

Zanlılardan esnaf M.Ç. ifadesinde, kontör yüklenen telefon numarasının kendisine ait olduğunu, kontörü ise seyyar satıcıdan aldığını söyleyerek suçlamaları kabul etmedi.

Diğer zanlılar, 8 çocuk babası H.B. ile bakkallık yapan 1 çocuk babası M.E.Y. de kontörleri seyyar satıcılardan aldıklarını söyledi.

AĞIR CEZADA DAVA
Pamukova Cumhuriyet Savcılığı, 3 zanlı hakkında, Pamukova Asliye Ceza Mahkemesi'nde ‘dolandırıcılık’ suçundan dava açtı. Ancak. Pamukova Asliye Ceza Mahkemesi, davayı Ağır Ceza Mahkemesi’nin dava sorumluluğuna girdiği gerekçesiyle, Sakarya 2'ni Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. 3 zanlı hakkında, ‘Nitelikli dolandırıcılık’ iddiasıyla 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ÖZEL HAYATA SALDIRI

Suat Beyenal, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Önemli olan MSN üzerinden böyle hırsızlık yapanların yakalanıp yargılanmaları. Çünkü bu özel yaşantıya saldırı. Benim arkadaşlarım, görüştüğüm tüm insanlarda MSN adresim var. Bu kişiler benim adım kullanılarak kandırılıyor. Bunu kabul edemem. MSN adresleri çalınan herkesin benim gibi bu olayların takipcisi olması gerekir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!