TOKİ töreninde olay

Güncelleme Tarihi:

TOKİ töreninde olay
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2007 12:17

Başbakan Erdoğan'ın katılacağı TOKİ açılış töreni öncesi Niğde'de tatsız bir olay yaşandı. TOKİ Basın Danışmanı, bir üsteğmene yumruk attı.

GÖRÜNTÜLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Haberin Devamı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Niğde’deki evlerin anahtar teslim töreninin yapılacağı alanda eğitilmiş köpeklerle arama yaptıran Jandarma Üsteğmen Türker Soylu, alandan çıkmak istemeyen TOKİ Basın Danışmanı Uğur Dülekalp tarafından yumruklandı. Olaya karışan Dülekalp ile yine TOKİ'de görevli Sadık Toylu gözaltına alındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı tören alanına güvenlik şeridi çeken jandarma, içerde köpeklerle arama yapmaya başladı. Jandarma, bu sırada tören alanında gezen kişileri de dışarı çıkartmak istedi. Bazı televizyon kanallarının canlı yayın hazırlığı yaptığı bölgede bulunan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın da dışarı çıkması istendi. Ancak Erdoğan Bayraktar dışarı çıkmak istemeyince araya Basın Danışmanı Uğur Dülekalp girdi.

Haberin Devamı

Alanda güvenlik önlemi alan jandarma timine komuta eden Üsteğmen Türker Soylu, devreye girerek Erdoğan Bayraktar ve yanındakilerin dışarı çıkmasını isteyince, aralarında tartışma çıktı. Tartışmanın bir anda alevlenmesi üzerine TOKİ Basın Danışmanı Uğur Dülekalp, Üsteğmen Soylu’yu yumrukladı. Üsteğmen sendeleyip yere düştü. Diğer askerlerin araya girmesiyle etkisiz hale getirilen Uğur Dülekalp ve TOKİ Basın Danışmanlığı'nda görevli olduğu ileri sürülen Sadık Toylu gözaltına alındı.

Niğde İl Jandarma Komutanı Naci Aydın, tören alanındaki olayın sorumlularının belirlenmesini istedi.

"YUMRUK OLAYINI GÖRMEDİM"

Niğde'de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan konutların anahtar teslim töreni öncesinde jandarma ve TOKİ görevlileri arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Olayla ilgili olarak TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın iki danışmanı gözaltına alındı.

Geniş güvenlik önlemi alınan tören alanına TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile TOKİ yetkilileri girerken, jandarma görevlileri üst araması yapmak istedi.

Yaşanan tartışmada, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın Basın Danışmanı Uğur Dülekalp ile Jandarma Teğmen Türker Soylu arasında arbede yaşandı.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Naci Aydın, olaya karışanların gözaltına alınmasını istedi. Jandarma Teğmen Soylu'ya yumruklu saldırıda bulunduğu öne sürülen Dülekalp ile Erdoğan Bayraktar'ın danışmanı Sadık Soylu gözaltına alındı. Olaylar fazla büyümeden yatıştırıldı.
Öte yandan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, tören alanında yaşanan arbede ile ilgili açıklama yaptı.
Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Biz diğer yetkili arkadaşlarla tören alanına girmek isterken, bir jandarma teğmen, bizi alana almak istemedi. Ben de kendimi tanıttım. Buna rağmen bizi iki asker dışarı çıkarttı. Ben dışarı çıkarken bir arbede yaşandı. Yumruk olayını görmedim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!