PKK da Amerikancı

Güncelleme Tarihi:

PKK da Amerikancı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2007 00:00

Bir Amerikan dergisine konuşan PKK bağlantılı Demokratik Çözüm Partisi yetkilileri "PKK, Marksist ideolojiden uzaklaştı, şimdi sağlam Amerikancı oldu" dedi. Dergideki yazıda son dönemde Kuzey Irak’la Türkiye arasında yaşanan gerginliğin bölgede PKK’nın popülaritesini artırdığı iddia edildi.

THE Washington Report on Middle East Affairs Dergisi’nde, Kuzey Irak’taki PKK varlığı ile kurdurduğu Demokratik Çözüm Partisi (KDÇP) ve yan örgütü PJAK ile ilgili son gelişmeler anlatıldı.

KDÇP yetkilileri, ABD, Avrupa Birliği ve Türkiye’nin bir terör örgütü olarak tanımladığı PKK’nın paravan kuruluşu olduklarını kabul etmemekle birlikte, "İdeolojimiz ortak" dedi. Dergi, KDÇP sözcülerinin, "PKK, Marksist devrimci ideolojisinden uzaklaştı. Şimdi, sağlam bir Amerikancı" dediklerini yazdı. KDÇP Başkanı Dr. Fayık Muhammed Golpi, "Marksist bir örgüttük. SSCB çöktükten sonra Marksizmi yeniden değerlendirdik. Abdullah Öcalan bu konuda kitap yazdı. Küreselleşme çağında gerçekleri görmezlikten gelemezsiniz. Demokrasi ve federalizmi seçtik. Bu bir taktik hareket değildir" diye konuştu.

ABD İLE TEMAS Dergideki yazıda, PKK’yı terörist olarak gören güçlerin Irak’ı işgaline rağmen, örgütün Kuzey Irak’ta çok sayıda kampının bulunduğu belirtildi. İran’da eylem düzenleyen PJAK’ın PKK tarafından kurulduğu ve ABD askeri yetkilileri ile bu grup arasında bir görüşme yapıldığının bölgedeki gazetelere yansıdığı ifade edildi.

PKK’YA YARADI Yazıda, Ankara ile Kuzey Irak’ın bölge liderleri arasında yaşanan gerginlik ve tırmanan gerilim de yer aldı. Mesud Barzani’nin kışkırtıcı açıklamaları hatırlatıldı ve bu gelişmelerin, Kuzey Irak’ta PKK’yı daha popüler hale getirdiği iddia edildi. Erbil’de üniversite öğretim üyesi olan Denise Natali, "Tartışmalar Türkiye’ye yaramadı. Halkın PKK’ya sempatisi artıyor" diye konuştu. Yazıda Türkiye’nin Habur Kapısı’nı kapatarak K.Irak’ı "nefessiz" bırakabileceği de kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!