Almanya biliyor militan topluyorum

Güncelleme Tarihi:

Almanya biliyor militan topluyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2007 00:00

PKK’ya bağlı PJAK’ın lideri Haji Ahmadi, Alman TV’si ARD’deki programda Avrupa’da militan toplayıp Kuzey Irak’a gönderdiklerini söyledi. Alman Hükümeti’nin kendisinin PJAK lideri olduğunu bildiğini aktaran Ahmadi "ABD’li generaller de kampımıza geliyor" dedi.

ALMAN devlet televizyonu ARD’de yayınlanan "Monitor" adlı program Alman İstihbarat Dairesi ve ABD’nin PKK ve PJAK ile bağlantılarını gözler önüne serdi. Avrupa ülkelerinden Kürt gençlerini terör eğitimi vermek üzere Kuzey Irak’a götüren PKK’ya bağlı PJAK Örgütü lideri programda ilginç açıklamalar yaptı.

ABD’LİLER GELİYOR

PJAK örgütünün başkanı Haji Ahmadi programda örgütü ağırlıklı olarak Almanya’nın Köln Kenti’ndeki evinden idare ettiğini söyledi. Ahmadi, Almanca yaptığı açıklamada, "Avrupa ülkelerinden bir çok genç erkek ve kız bize başvuruyor. Birçoğu Kuzey Kürdistan’a Türkiye’ye gidiyor. Kampımıza büyük ülkeler yardım ediyor. Amerikalı generaller faaliyetlerimize tolerans gösteriyor. Hatta Amerikalı generaller kampımızı ziyaret bile ettiler. İyi ilişkilerimiz var. Bizim Irak’ta olmamız Amerika için avantaj. Eğer biz hükmetmesek buraya İslam hakim olacak" dedi. Alman gazetecinin "Alman hükümeti sizin burada tam olarak ne yaptığınızı biliyor mu?" sorusunu Ahmadi, "Almanya ne yaptığımı ve kim olduğumu biliyor. 40 yıldır Avrupa’da ve uzun süredir Almanya’da yaşıyorum. Alman vatandaşıyım. Alman hükümeti PJAK’ın lideri olduğumu biliyor" diye cevapladı.

Federal İstihbarat Örgütü yetkililerinden konu ile ilgili bilgi alan Monitor ekibi, örgütün Ahmadi ile ilişkisi bulunduğunu ortaya çıkardı. Ahmadi’nin faaliyetlerinin İstihbarat Dairesi tarafından denetlenmesine rağmen Federal Başsavcılık tarafından bugüne kadar bir soruşturma açılmadığı vurgulandı. Alman İstihbarat Dairesi’nin kayıtlarına göre PJAK, yasaklanan PKK ile doğrudan bağlantılı olarak çalışıyor.

ALMANYA’DAN KAMPA

Kuzey Irak’ta terör eğitimi alan 21 yaşındaki Sertan adlı bir genç de kampta Monitor ekibine yaptığı açıklamada, PJAK’ın teröristleri Avrupa ülkelerinden sistematik olarak Kuzey Irak’a götürerek, kampa aldığını söyledi. Kendisinin Almanya’nın Langenfeld Kenti’nde yaşadığını belirten Sertan, "Bir çok genç erkek ve kız Almanya’dan, Fransa ve Belçika’dan, İsveç’ten geliyor. Ben de sekiz ay önce Almanya’da PKK’ya katıldım. Belçika’da bir PKK kampında üç ay eğitim aldıktan sonra Kuzey Irak’a geldim. Burada keskin nişancılık öğreniyorum" diye konuştu.

Ailesi endişeli

Almanya’nın Langenfeld kentinde yaşayan Sertan’ın ailesi oğullarının bir an önce eve dönmesini istiyor. Sertan’ın annesi oğluna PKK’nın zarar vereceğinden endişe ettiğini belirtiyor. Babası ise Türkçe olarak, "Oğlum gittikten sonra PKK’dan gelen telefonda polise gitmememiz tembih edildi. Polise gidersek oğlumuzun hayatını tehlikeye atmış olacağız. Polise güvenmiyoruz" diye konuştu.
/images/100/0x0/55eb5e4af018fbb8f8bc98f9

Soruşturma açmalıyız

Görüntüleri izleyen Federal Parlamento İstihbarat Dairesi Soruşturma Komisyonu Üyesi Yeşiller Milletvekili Hans- Christian Ströbele, İstihbarat Dairesi’nin büyük bir ihmali olduğunu söyledi. Ströbele, "Şayet yurtdışına yönelik terör örgütlenmesine ve militan temin edilmesine dair bu kadar ağır kuşkular mevcutsa, o vakit Alman ceza takip müesseseleri soruşturma açmakla mükelleftir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!