Danıştay davasına bombalar da girdi

Güncelleme Tarihi:

Danıştay davasına bombalar da girdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2007 00:00

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Danıştay saldırısı davasında, İstanbul Ümraniye’de yakalanan el 27 el bombasının bu olayla irtibatı olabileceği gerekçesiyle soruşturmanın genişletilmesine karar verdi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz, el bombalarıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen soruşturmanın, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi’ne atılan bombalarla ilişkisinin bulunabileceği ihtimali üzerine, mahkemenin soruşturmayı resen genişletme ve soruşturma evrakının onaylı suretlerinin istenmesine karar verdiğini bildirdi. Böylece, her iki davada yargılananlar arasında ilişki olup olmadığı detaylı olarak incelenecek.

SÜRPRİZ TANIK

Duruşmada, sanıklardan Aykut Metin Şükre’nin avukatı Mehmet Taşdelen, olayla ilgili sürpriz bir tanıklarının olduğunu belirterek, mahkemeye bu konuda dilekçe sunacağını söyledi. Taşdelen, tanıklarının, saldırıyı düzenleyen Alparslan Arslan’ın, İstanbul’da "Hataylı Osman" ismindeki kişiye, bir yerin bombalanması için 20 bin dolar para teklif ettiği yönünde bilgisi olduğunu söyledi. Mahkeme Başkanı, "Dilekçenizi mahkemeye sunun, daha sonra değerlendirmesini yaparız" dedi. Duruşma 26 Temmuz’a ertelendi.

Arslan Ailesi adliyede

Tutuklu sanık Alparslan Arslan’ın babası İdris Arslan ve aile yakınları, dünkü duruşmayı izlemek için Ankara Adliyesi’ne geldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!