Şehidi 10 bin kişi uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Şehidi 10 bin kişi uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2007 17:59

Denizli 132'nci şehidini 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurladı. Gözyaşları sel oldu.

CENAZEDEN YÜREK YAKAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Gümüşhane merkeze bağlı Kırıklı Köyü kırsalında dün PKK'lı teröristlerinin açtığı ateşte şehit olan jandarma komando er 22 yaşındaki Basri Arslan, kılınan cenaze namazının ardından Çameli'nin Yaylapınar Köyü'nde toprağa verildi. Cenaze töreninde hükümet protesto edildi.

Denizli kent merkezindeki Yeni Cami'de düzenlenen törene Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canpolat, Denizli Valisi Hasan Canpolat, 11'inci Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayfun Aksatan, şehit erin ailesi, yakınları, köylüleri, siyasi partilerin temsilcileri ve binlerce Denizlili katıldı. Cenazenin 11'inci Piyade Tugayı Asker Hastanesi'nden törenin yapılacağı Yeni Cami'ye getirilmesiyle birlikte, Aslan Ailesi'nin fertleri gözyaşlarına boğuldu. Anne Kezban Aslan, “Bu çocuğa silah sıkılır mı? Kimselere zararı yoktu çocuğumun. Çocuğumun komutanını getirin. Oğlumun silahını istiyorum” diyerek ağıtlar yaktı, oğlunun fotoğrafını sık sık bağrına basıp öptü.

NİŞANLIDAN GÖZYAŞI

Şehit erin nişanlısı Özlem Erdoğan, yuva kurma hayalleri kurduğu nişanlısının fotoğraflarını öperek gözyaşı döktü, teröristlere lanet yağdırdı. Şehit erin kız kardeşleri Zeynep ve Nimet Aslan da yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilirken, baygınlık geçiren anne Kezban Aslan'a sağlık ekipleri müdahale etti. Şehit erin babası Hasan Aslan, gözyaşlarını tutamazken, kardeşleri Rıdvan, Mehmet ve Kadir, vatanı için can veren şehit erin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Kardeşlerden Kadir Aslan, omzuna astığı Türk Bayrağı ile kardeşinin tabutu başında ağladı. Kadir Aslan, fenalaştı. Şehit erin arkadaşları ve köylüleri tabutunu beyaz güllerle ve çiçeklerle örttü.

Denizli Valisi Hasan Canpolat, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canpolat ve 11'inci Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tayfun Aksatan, şehit erin anne ve babası ile kardeşlerine başsağlığı dileklerini iletti. Şehit erin annesi, Tuğgeneral Canpolat'a, “Oğlumun Gümüşhane'deki komutanını istiyorum” diyerek gözyaşı döktü. Şehit erin cenazesi törenini yapılacağı camiye alkışlar arasında getirildi.

Denizli Müftüsü Mehmet Köse'nin kıldırdığı cenaze namazından önce kalabalıktan bir kişi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hakaret eder biçimde bağırdı. Tepkiye cenazeye katılanların bir bölümü alkışlarla destek verirken, caminin dışında bir grup ülkücü Türk bayrağı açıp terör örgütü ve hükümet aleyhine sloganlar attı. Şehit erin cenazesi geldiği camiden yine alkışlarla alınarak top arabasına konuldu. Şehit erin yakınları burada da kardeşlerinin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Şehit erin kardeşi Kadir Aslan, ağabeyini asker selamıyla uğurladı. Çınar Meydanı'ndan Atatürk Caddesi'ni takiben askeri törenle ambulansa taşınan şehit er Basri Aslan'ın cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Çameli'nin Yaylapınar Köyü'ne gönderildi. Askeri töreni balkonlarından izleyen vatandaşlar da gözyaşlarını tutamadı. Törene katılanlar ‘Şehitler Ölmez, vatan bölünmez’, ‘Hükümet İstifa’, ‘Siyaset değil bu, bunun adı aşk’, ‘Bu asker yatmadı, vatanını satmadı’, ‘Yetki isteriz, PKK'ya yeteriz’, ‘Dağa çıkarız, kafasına sıkarız’, ‘Kelleler orada şehitler burada’, ‘İmralı basılsın, Apo asılsın’ sloganları attı. Şehitin cenazesi cenaze aracına konup gönderildikten sonra törene katılanlar hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!