Onunla uğraşma 100 tane sıkarlar

Güncelleme Tarihi:

Onunla uğraşma 100 tane sıkarlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2007 00:00

Ankara’daki çete operasyonuna adı karışan Sedat Bucak’ın adamlarının tehdit telefonlarının polisin dinlemesine takıldığı ortaya çıktı. 450 bin YTL’lik çekinin Bucaklar tarafından elinden alındığını polise şikayet eden bir avukatı, Bucak’ın danışmanı Cengiz Türkmen telefonla şöyle tehdit etmiş: Adam 1 yıl 2 ay ceza aldı çeteden. Sen de aynı çetede adamın adını veriyorsun, vallahi seni öldürürler, her gözüne 100 kurşun sıkarlar.

Haberin Devamı

SUSURLUK Skandalı’nın önemli ismi DYP eski Milletvekili Sedat Bucak ve yakınlarının adının karıştığı çete operasyonunda gözaltına alınan zanlıların ifadeleri ilginç bağlantıları ortaya çıkardı. Sedat Bucak’ın danışmanının, Kültür ve Turizm Bakanlığı kadrosunda olmasına rağmen işe gitmediği, çete elemanlarının Sedat Bucak’ın adını kullanarak çeşitli işyerlerini tehdit ettikleri belirlendi. Polisin 7 aylık takibi sonucu tespit ettiği tehdit, şantaj ve hakaretlerle dolu telefon konuşmalarını ve ifade metinlerini Hürriyet ele geçirdi.

BAKAN BİLİYOR

Bucak’ın danışmanlığını yürüten, aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda APK uzmanı olarak çalışan Cengiz Türkmen, işe gitmediğini ve Bakan Atilla Koç’un şifahi talimatı ile halen Bucak’a danışmanlık yaptığını söyledi.

BUCAK ADIYLA TEHDİT

Ankara Barosu’na kayıtlı avukat A.N.T’nin, 450 bin YTL’lik çekinin Bucaklar tarafından elinden alındığı yönünde polise şikayette bulunması üzerine, polisin yaptığı gizli çekimlerde Cengiz Türkmen’in A.N.T’ye savurduğu tehditler de belgelendi. İşte o konuşmanın bir bölümü: "Şimdi sen Sedat Bucak’ı sokmayacaksın işin içine değil mi? Bak, Bucak’ın adını kullanırsan sonra hasım olursun. Diyeceğim ne yaparsan yap onu karşına alma. Alırsan, bu sefer Ankara’yı terk edersin, Türkiye’yi terk edersin. Bir şey anlamıyorsun ki; adam 1 yıl 2 ay ceza aldı çeteden. Sen de aynı çetede adamın adını veriyorsun, vallahi seni öldürürler, her gözüne 100 kurşun sıkarlar, bak seni ikaz ediyorum. Bu son ikazım, son bu evime gelişin, seni ikaz ediyorum. Ben avukatım diye ortaya çıkma, biz senin gibi bin tane avukat buluruz, hákimi buluruz ve sayıyoruz, avukatlık da yapamazsın. Ankara’da ben sana yaptırmam, bırak Sedat Bucak’ı."

O eczacı mevzusu Sedat Ağabey’in işi

SEDAT
Bucak’ın yeğeni olan, zanlılardan Oğuzhan Küpeli’nin yaptığı telefon görüşmelerinde, çetenin Sedat Bucak’tan emir aldığı yönünde bilgiler yer alıyor. Konuşmalardan birinde, Küpeli, çete üyelerinden Sevda Çamanlı’yla görüşürken, Sedat Bucak’ın takip edilmesini istediği bir alacak davası nedeniyle eczacı N.Ö.’nün sıkıştırılmasını istiyor. Aynı konu hakkında, çetenin başka bir üyesiyle daha konuşuyor.

1. GÖRÜŞME

Sevda Çamanlı:
O eczacı mevzusu var ya.

Oğuzhan Küpeli: Evet, Sedat Ağabey’in işi.

S.Ç.: Evet işi de. Sedat Ağabey, her türlü yolu verdi zaten.

2. GÖRÜŞME

Oğuzhan Küpeli: Sedat Ağabey’in konusu var. Eczacıların bir işi vardı, sana gelmiş herhalde.

Çete üyesi: Evet geldiler, ayda 17, 17 ödediğini ve 300 kaldığını söyledi. Ödemezlik falan yapmıyorum, diyor.

O.K.: Sedat Ağabey yazıhanede şey yaptı, toplattı hepsini. Ben konuşmaya girmedim. Sedat Ağabey, Sevda’ya söyledi, bu işi çöz, diye.

Çete üyesi: Sevda Yenge’nin işi falan demiş telefonda. Bunları neden telefonda söylüyor bilmiyorum.

3. GÖRÜŞME

Sevda Çamanlı: Yok parayı ödemiyor. Bir de artık ödese de adamlar eczaneyi satıyor yani artık Sedat Ağabey, ’Bu saatten sonra bu parayı da ödemezse, bu i... ben kızını çocuğunu si... Evlat acısı vereceğiz ona, başka yolu yok’ dedi.

Oğuzhan Küpeli: Ben gerekeni söyledim. Bak, Sedat Ağabey’in işidir, burada anlaştılar ha, ben anlaşmada yoktum. Ne konuştular bilmiyorum. Toplandılar ben çıktım, dedim. Dedi ki, Oğuz, dedi, orada 17 milyar aylık gücü ona yetiyormuş, verecekmiş.

Haberin Devamı

Konuşmaların tam metni için tıklayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!