Asker açıklasın

Güncelleme Tarihi:

Asker açıklasın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2007 00:00

Toplantıda hepimizi üzen yakıştırmalar var. Böylesine kötü yakıştırmalarla senaryolar üretmek ne kadar yanlış ve yakışıksızsa, bu toplantıya katılmak, toplantı sonunda itiraz etmemek ve toplantıyı Türkiye’de bağlı bulunduğu kurumlara bildirmemek de yanlış ve yakışıksızdır. Genelkurmay’dan bilgilendirme bekliyoruz.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, 5 yılını değerlendirdiği basın toplantısında, Genelkurmay ve Anayasa Mahkemesi’ne çattı. Arınç, Anayasa Mahkemesi’nden 367 oy gerekçesini; Genelkurmay’dan da, Türkiye üzerine senaryoların konuşulduğu Hudson Enstitüsü’ndeki toplantıya 2 askeri yetkilinin katılıp katılmadığını açıklamasını istedi. Arınç şunları söyledi:

YAKIŞIKSIZ Hudson Enstitüsü’ndeki toplantıda hepimizi üzen yakıştırmalar var. Böylesine kötü yakıştırmalarla senaryolar üretmek ne kadar yanlış ve yakışıksızsa, bu toplantıya katılmak, toplantı sonunda itiraz etmemek ve toplantıyı Türkiye’de bağlı bulunduğu kurumlara bildirmemek de yanlış ve yakışıksızdır. Genelkurmay’dan askeri 2 kişinin toplantıya katılıp katılmadığı konusunda bilgilendirme bekliyoruz.

367 GARABETİ Meclis Başkanı, Anayasa ve içtüzüğe bakar. Kulağını başka mecralara dikmez. Cumhurbaşkanının seçilememesinde bana ve milletvekillerine atfen kimse kusur gösteremez. Son 3 cumhurbaşkanı seçiminde kimsenin aklına 367 gibi garabet gelmezken ne oldu da Anayasa Mahkemesi bu kararı verdi. Anayasa 153, ’Bu kararlar, gerekçeli yayınlanır’ diyor; yalvarıyorum, gerekçeyi yayınlasınlar ki, Meclis Başkanlığı ve Cumhurbaşkanı seçiminde Türkiye bir kaosun içine girmesin. Her gün Meclis’in Çankaya kapısına çıkıp ’Nerede bu karar’ diye bağıracak halim yok. Demokrasi, çelme takmak, kaos çıkarmak değildir. Ben yasamayı sıfır hatayla yaptım. Diğer kurumlar da görevlerini en az benim kadar itina ile yapsınlar.

İPİN UCU KAÇTI Cumhurbaşkanı Sezer’in, Anayasa değişikliğini referanduma götürme kararıyla ilgili yazısı, 15 Haziran’da geldi. Bu yazının üzerinde ise "8 Haziran" tarihi var. İhtimal nedir? 8 Haziran’da bu hazırdı, 15 günün son dakikasında gönderildi, denilebilir. İpin ucu biraz kaçmışa benziyor ve pirincin taşını ayıklamaya, süratle başlamamız gerekiyor.

Babasını izledi

Meclis’teki törene liste dışı kalan milletvekilleri de katıldı. Törende Arınç’ın oğlu Mücahit Arınç da babasına eşlik etti. Meclisin Dikmen kapısına yakın bölümünde yapılacak yeni hizmet kompleksi, 82 bin 271 metrekarelik alan üzerinde olacak. Bu komplekste sosyal etkinlikler için 700 kişilik konferans ve toplantı salonu, 300 metrekarelik genel ve özel sergi salonları, dinlenme salonu ve 200 metrekarelik kafeterya da bulunacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!