Teröre karşı ortak platform

Güncelleme Tarihi:

Teröre karşı ortak platform
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2007 00:00

Haberin Devamı

Programın ilgili bölümünü izlemek için TIKLAYIN

Başbakan Erdoğan, PKK terörünün amacının örgütün propagandasını yapmak olduğunu hatırlatarak, son günlerde basında çıkan haberlerin terör örgütünün propagandasını yaptığını, bunu önlemek için önümüzdeki günlerde Genelkurmay Başkanı ile birlikte medya grupları ile görüşülüp, bir platform oluşturulacağını söyledi.

Tayyip Erdoğan: Gönül şunu arzu ediyor; Hiç kimse teröre kurban gitmesin, terörle mücadelede müşterek olarak yapmamız gereken bir şey var, o da şu; Terörün amacı, bölücü terör örgütünün kendi propagandasını yaptırması, ama bizler buna maalesef destek oluyoruz. Siyasi partiler olsun, medya olsun, sivil toplum örgütleri olsun. Buna karşı, bu amacı yokluğa mahkum etmek için ortak bir mücadele ortaya koymamız lazım.

Haberin Devamı

Önümdeki resmi tabloya bakıyorum. Sıfır bir terör yok ama bir azalma var. Terörün amacı örgütün propagandasını yaptırmaktır. Biz bu amaca maalesef ortak oluyoruz. Burada bir sıkıntımız var. Önümüzdeki günlerde medyayla ve siyasi parti liderleriyle bir araya gelmeye düşünüyoruz.

Taha Akyol: Terörle mücadele için sizden ne gibi talepler oldu, siz bu konuda ne yaptınız?

Tayyip Erdoğan: Terörle mücadelede ciddi sıkıntılarımız var. Mayınla patlamalarda zırhlı araçlarda zarar görüyor. Çünkü araçların yanı ya da önü zırhlı. Altı zırhlı değil.

Ekrem Dumanlı: Terör Konusunda bir patform mu oluşturacaksınız?

Tayyip Erdoğan: Genelkurmay Başkanımızla birlikte medya patronları ve medya yöneticileriyle bir toplantı yapacağız. Biz burada demokratik reflekslerden bahsediyoruz. Siirt’te bu gün bölgede halkın teröre karşı çok duyarlı olduğunu gördüm.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!