Sahtecilik şebekesine darbe

Güncelleme Tarihi:

Sahtecilik şebekesine darbe
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2007 18:56

BALIKESİR, Çanakkale ve İstanbul'da polisin, sahte ehliyet, trafik tescil belgesi ve fenni muayene evrağı tanzim ettikleri ileri sürülen bir gruba yönelik eş zamanlı düzenlediği ‘İkiz Teker’ operasyonunda 34 kişi, gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Bir ihbarı değerlendiren Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sahte sürücü belgesi, sahte trafik tescil belgesi ve sahte fenni muayene tanzim ettiklerini belirlediği bir grubu 4 ay süreyle takibe aldı. Zanlıların, evrağın türüne göre 100 ile 1000 YTL karşılığında, hazırlattıkları sahte fenni muayene, tescil belgesi ve sürücü belgelerini kargoyla gönderdikleri tespit edildi. Polis, şebekenin bağlantısının bulunduğu İstanbul, Ordu, Kütahya, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlükleri'yle irtibata geçerek, dün eş zamanlı olarak ‘İkiz tekerlek’ adı verilen bir operasyon düzenlendi. Operasyonda, A.E., (49) D.K. (26), ikizi D.K.'nin liderliğini yaptığı ileri sürülen şebekenin üyesi oldukları iddia edilen R.F.T. (45), N.K. (45), K.Ş. (31), H.İ.K. (34), S.A. (28) ve sahte fenni muayene yaptırdıkları öne sürülen 25 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, ev, işyerleri ve otomobillerinde yapılan aramalarda, sahte oldukları anlaşılan 25 sahte fenni muayelenesi yapılmış Motorlu Araç Tescil Belgesi, 1 fenni muayene işleminde kullanılan Karayolları Genel Müdürlüğü ibaresi yazılı soğuk mühür baskı aleti, 1 PVC kaplama makinesi, 1 ‘Görülmüştür’ ibareli kaşe, 1 L.E. adına tanzim edilmiş sahte ehliyet ve ‘Vergi Borcu Yoktur’ yazıları ele geçirildi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan zanlılardan, sahte fenni muaeyene yaptırdıkları belirlen 25'i ifadelerinin ardından, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlılardan, A.E., D.K., D.K., R.F.T. N.K., K.Ş., H.İ.K., S.A., ‘Suç işlemek için çete kurmak’, “Resmi belgede sahtecilik” suçlamasıyla Burhaniye Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlılardan V.K. ise, suç yeri nedeniyle adliyeye çıkartılmak üzere İstanbul'a gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!