Terörle mücadeleye niyeti ve cesareti yok

Güncelleme Tarihi:

Terörle mücadeleye niyeti ve cesareti yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2007 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Şehit cenazelerindeki acı haykırışlarını suç sayacak kadar kendisini kaybeden Başbakan, bunu MHP’ye saldırmak için bahane olarak kullanıyor." dedi.

Son dönemde siyasi gelecek derdine düşen Başbakan ve AKP ileri gelenlerinin MHP’yi hedef alan suçlamalarının hezeyan sınırlarını da aştığını savunan Bahçeli, "Bu kervana son olarak Başbakan’ın yol arkadaşı Meclis Başkanı da katılmıştır" diye konuştu. Bahçeli, şöyle devam etti: "Terörle mücadelede güvenlik güçlerimizi zaafa uğratan ve şehit kanı dökülmesinin siyasi sorumluluğunu taşıyan Başbakan ve yol arkadaşları, ’şehit kanı üzerinden siyaset yapılıyor’ gibi haksız ve mesnetsiz suçlamalarda bulunmadan önce bu gerçeği hatırlamalıdır"

Bahçeli, önceki gün yapılan terör zirvesi sonrası yapılan açıklamayı da şöyle değerlendirdi: "Dağ bir kere daha fare doğurmuştur. Terörle mücadele etmek konusunda niyeti, cesareti ve iradesi olmadığını itiraf eden Başbakan, çok ağır bir vebal altındadır. Türkiye’deki beş bin teröristle mücadele edilemediğini söyleyen Başbakan, sadece aczini ve korkaklığını ikrar etmekle kalmamış, aynı zamanda bu zaafını Kuzey Irak’a askeri müdahalede bulunulmamasının gerekçesi olarak kullanmak küçüklüğüne düşmüştür."

Bahçeli, son dönemde kanlı terörün tırmandığını belirterek, "Bugüne kadar etnik bölücülüğe cesaret veren ve güvenlik güçlerimizin terörle mücadelesini zaafa uğratan Başbakan Erdoğan, bugünkü kanlı ve karanlık tablonun baş mimarıdır" görüşünü savundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!