Ä°çimizdeki Kürtçülere açıkça anlatacağız

Güncelleme Tarihi:

İçimizdeki Kürtçülere açıkça anlatacağız
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 14, 2007 00:00

CHP Lideri Baykal, Türkiye’nin terörle mücadelesindeki en büyük engelin Erdoğan olduğunu söyledi. Baykal, "Başbakan’ın ’Türkiye önce kendi içindeki terörü bitirsin’ sözü, Türkiye’yi yönetenlerin değil, Barzani’nin, Talabani’nin, ABD’nin sözüdür" dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Türkiye’nin terörle mücadelesindeki en büyük engel Başbakan Erdoğan’ın kendisidir. Başbakan’ın anlayışı, yaklaşımı var olduğu sürece Türkiye’nin terörle mücadelede etkin ve caydırıcı bir kararlılık sergilemesi olanağı kalmamıştır" dedi. Baykal, şunları söyledi:

ZÄ°RVEYÄ° BÄ°TÄ°RDÄ°

Başbakan ’Türkiye’de 5 bin teröristle ilgili mücadele bitti mi? Yani bu halledildi mi? Kuzey Irak’taki 500 kişiyle uğraşma safahatına gelindi’ yönündeki açıklamasıyla, terör zirvesini de zaten başlamadan bitirmiştir. Sen öyle konuşursan terörle mücadele başarıya ulaşır mı? Ancak bilinmelidir ki, Türk Silahlı Kuvvetleri üzüm yemek istiyor. Dolayısıyla da hükümetten gereken adımların atılmasını bekliyor.

SAVCI DÄ°YE...

Başbakan kendisinden şikayetçi olanlara kızıyor. Barzani’ye Talabani’ye kızmıyor. Barzani ve Talabani, ’Diyarbakır’ diyor, onları sessizce karşılıyor. Vatandaş tepkisini dile getirdiğinde, ’Savcı’ diye ayağa kalkıyor.

Haberin Devamı

Baykal, İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Massimo D’Alema’nın ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti:

BUNLAR ABD’NİN SÖZÜ

Bir partinin içinde, Kürtçü bir kanat olabilir. Buna bir itirazımız olmaz. Bizim içimizde de var. Ama biz ’Teröre karşı müsamaha yapılamaz’ diyoruz. Ancak Sayın Başbakan bize, Barzani’nin, Talabani’nin sözlerini söylüyor. Başbakan’ın ’Türkiye önce kendi içindeki terörü bitirsin’ sözü, Türkiye’yi yönetenlerin değil, Barzani’nin, Talabani’nin, ABD’nin sözüdür.

AKP’NİN YAPISI

Türkiye’de bu hükümetin iş başında bulunduğu dönemde ne yazık ki, terörle mücadele konusunda yeterli siyasi irade seferber edilmedi. AKP’nin yapısı mı bunu gerektirmiştir, Başbakan’ın çevresindekiler mi, hükümetin kurduğu ilişkiler mi bunu dayatmıştır, bilemem. Ama bir şeyi görüyoruz ki; Başbakan’ın anlayışı, yaklaşımı var olduğu sürece Türkiye’nin terörle mücadelede etkin ve caydırıcı bir kararlılık sergilemesi olanağı kalmamıştır.

CAMÄ°DE PROTESTO OLMAZ

Åžimdiye kadar yaÅŸanan hiçbir hükümet terör olayları nedeniyle suçlanmadı. Halkımız, terörle mücadele konusunda beklenen yaklaşımın sergilenmediÄŸini düşünüyor. Bu nedenle de protesto gerçekleÅŸtiriyor. Ancak bu kızgınlığın, suçlamanın, camide ortaya çıkması uygun deÄŸildir. Camide baÄŸrımıza taÅŸ basacağız, acımızı içimize atacağız ve dini görevimizi yerine getireceÄŸiz. Åžunu da eklemeliyim ki, BaÅŸbakan’ın protestolarla ilgili soruÅŸturma baÅŸlatması içinde bulunduÄŸu ruh halini yansıtmaktadır.  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!