66'lık nine de şiddet mağduru

Güncelleme Tarihi:

66lık nine de şiddet mağduru
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2005 12:11

66 yaşına kadar sürekli şiddete maruz kaldığını öne süren Ayşe Karakaş, koca dayağından kurtulmak için Kadın Sığınma Evi'ne sığındı. Karakaş'ın tek istediği kendisini dövdüğünü söylediği eşinden bir an önce boşanabilmek.

Haberin Devamı

Konya'nın Karapınar İlçesi'nde yaklaşık 20 yıldır eşine ait bir evde ve ondan ayrı olarak yaşadığı öğrenilen 66 yaşındaki Karakaş, eşinin kendisine dayanılmaz acılar çektirdiğini, ellerini bağlayarak kendisini dövdüğünü iddia ederek yaşadığı evi terk etti.

Konya'ya gelen Karakaş'a polis sahip çıktı. Karakaş, bir polis aracıyla geçici olarak kalması için Konya'da faaliyet gösteren Şefkat-Der Kadın Sığınma Evi'ne yerleştirildi.

Karakaş, Sığınma Evi'nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 yaşında ailesiyle birlikte Bulgaristan'dan göç ederek Sinop'a geldiğini, 16 yaşında da babasının dayakla tehdit etmesi üzerine bulunduğu köyde biriyle evlendirildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Eşinin kendisini sürekli dövdüğünü gözyaşları içinde anlatan Ayşe Karakaş, şunları kaydetti:

“Daha sonra Karapınar'a geldik. Hayatım boyunca erkekler tarafından dövüldüm. Bugüne kadar hep sustum, (Bu benim kaderimmiş) dedim. Ancak eşim kaldığım eve gelerek elimi bağlayıp beni işkence edercesine dövünce, (50 yıldır çektiğim çile biter) düşüncesiyle evi terk ettim. Eşim, bugüne kadar hep üzerime başka kadınlar getirdi.

Ben kulübe gibi bir evde yaşarken o başka kadınlarla güzel evlerde oturuyor. Beni dövme gerekçesi ise ortak mülkiyetimiz olan mallardan feragat ederek kendisinden boşanmayı kabul etmemem. Birçok kez polise gittim. Nihayet eşimden, bana şiddet uyguladığı için kaçıp Kadın Sığınma Evi'ne geldim. Ondan boşanmak istiyorum.”

KADININ KADERİ YAŞLANINCA DA DEĞİŞMİYOR

Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, şiddet görmüş, terk edilmiş ya da çeşitli şekillerde korunmaya muhtaç hale gelmiş kadınlara kıt olanaklarla sahip çıkmaya çalıştıklarını belirtti.

66 yaşındaki Karakaş'ın kaderinin de diğer şiddet mağdurlarına benzediğini belirten Bulan, “Pek çok kadınımız, Karakaş gibi ihtiyarlığında da şiddet görüyor. Bu acı gerçeği görüp onlara sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!