Erdoğan: Kabile reisiyle görüşmem

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Kabile reisiyle görüşmem
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2007 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, sınır ötesi operasyon konusunda "Bunların bir prosedürü var. Gerekli olan zamanda adımı atarız" dedi. Haber 24 Televizyonu’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, son günlerde gündemden düşmeyen, sınır ötesi operasyon hakkında açıklamalarda bulundu. "Atılabilecek adımların hepsi atılıyor" diye konuşan Erdoğan şunları kaydetti:

"Bugün olduğu gibi yabancı bir ajastan çıkan haberle ’Türkiye sınır ötesi operasyon yapıyor’ deniliyor. Sonra bu yalanlandı. Bununla ne yapılmak isteniyor? Kuzey Irak’tan ülkemize yönelik faaliyetler bizi rahatsız etmeyecek de kimi rahatsız edecek? Bizim Genelkurmayımızla tartışma ayrışma söz konusu değildir. Sınır ötesiyle ilgili adım atılacaksa öncelikle müzakeresini güvenlik güçlerimizle yaparız ve parlamentoya taşırız. Güvenlik güçlerimizden talep gelirse onların önünde durmayız. Vakti, saati geldiğinde ne gerekiyorsa o yapılır."

Erdoğan, Irak’ta muhatabın Kürt liderler olmadığını da kaydederek, "Bizim muhatabımız oradaki Kürt liderler değildir, merkezi hükümettir. Ben cumhurbaşkanı ve başbakanla görüştüm. Bunun dışındaki kabile reisiyle görüşmem. Talabani ile cumhurbaşkanı olduğu için görüştüm.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!