Katliam sanığı birinci sıradan aday

Güncelleme Tarihi:

Katliam sanığı birinci sıradan aday
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2007 10:20

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, "Şaibeli isimleri veto etti" iddiasına karşın, Türkiye İşçi Partili yedi gencin öldürüldüğü Bahçelievler katliamına adı karışan Mustafa Mit'i Sivas'ta birinci sıraya koydu.

Haberin Devamı

Abdullah Çatlı tarafından organize edildiği bilinen katliamda kullanılan araç, o dönemde Ülkücü Gençler Derneği 2. başkanı olan Mustafa Mit'in üzerine kayıtlıydı. Mit, soruşturma sırasında söz konusu aracın Ali Şerit tarafından kullanıldığını savunmuş, "Ben görevden ayrıldıktan sonra otomobil Muhsin Yazıcıoğlu ve Abdullah Çatlı tasarrufundaydı. Aracın Bahçelievler Olayı'nda kullanıldığını öğrendiğimde, kendimi kurtarmak için olayı araştırdım. Olay günü olan 9 Ekim 1978'de aracın Çatlı'da olduğunu öğrendim" demişti.

Türkeş'e vefa
Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş'e sürpriz bir şekilde, Ankara 1. Bölge 1. sırada yer veren MHP lideri Bahçeli, Türkeş ailesine duyduğu vefayı Alparslan Türkeş'in damadı emekli subay Hamza Hamit Homriş'i de Bursa 2. sıradan listeye alarak gösterdi. Sanatçı Serdar Gökhan İstanbul 2. Bölge 5. sırada listede kendine yer bulurken, Milli sporcu Naim Süleymanoğlu İstanbul 3. Bölge 6. sırada yer aldı.

Haberin Devamı

'Çuvalcı Paşa'ya veto
ABD güçleri tarafından 4 Temmuz 2003'te Kuzey Irak'ta Türk askerlerinin başlarına çuval geçirilen Özel Kuvvetlerin komutanı Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan MHP'ye yaptığı başvurudan sonuç alamadı. Milletvekili listelerinde kendine yer bulamayan bir diğer isimse Tuğgeneral Kürşat Atılgan oldu. Olaganüstü Hal Bölgesi'nin Eski Valisi Ünal Erkan, TBMM Eski Başkanı Ömer İzgi, Futbolcu Saffet Sancaklı, Abdullah Öcalan'a idam kararı veren Turgut Okyay listelerde kendilerine yer bulamayan isimler arasında yer aldı. Ünal Erkan sonucu sürpriz olarak niteleyerek "Neden listede olmadığımı parti yönetimine sorun" diyerek tepki gösterdi.

Cihan Paçacı zehirlendi!
MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Büyükelçi Deniz Bölükbaşı'nın ardında Ankara 2. Bölge 2. sırada gösterildi. Paçacı'nın yakın çevresine "Haksızlığa uğradım" demesi ve telefonlarını kapatarak kimseyle görüşmemesi genel merkezde hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Paçacı'nın tepkisi üzerine dağıtılan ilk listeden yaklaşık bir saat sonra parti yönetimi yeni bir liste yayımlayarak Paçacı'yı ilk sıraya aldı, Bölükbaşı'nı ikinci sıraya çekti. Krizin aşılması ardından Paçacı yaptığı açıklamada: "Rahatsızlandım,hastaneye gitmiştim. Gıda zehirlenmesi yüzünden hastanedeydim, o yüzden telefonumu kapattım. Yoksa listeyle ilgili bir sıkıntım yok" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!