ANAP kökenliler tüm listelerde

Güncelleme Tarihi:

ANAP kökenliler tüm listelerde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2007 00:00

AKP ve CHP’nin milletvekili listeleri, ’sağdan sola’ ilginç bir yelpaze izlerken, dağıtma noktasına gelen Anavatan’ın eski temsilcileri, tüm listelere dağıldı. AKP, CHP ve DP’de 17 eski ANAP’lı siyasete soyundu.

ANAP’ın 3 Kasım 2002 seçimlerinde barajın altında kalmasıyla başlayan çözülme, merkez sağın temsilcisi olan ANAP’lıları dört bir tarafa savurdu. Bazı ANAP’lılar, partileriyle yollarını 3 Kasım 2002’de ayırırken, bazıları da 22 Temmuz’da yapılacak seçimlerde şanslarını değişik partilerden deneyecekler. ANAP’ın ağır topları, AKP ve CHP’den teklif alırken, DP de özellikle Anadolu illerinde eski ANAP’lıları listelerine koymayı tercih etti. Partileri dışında siyaset yapmayı tercih eden, eski anaplıların isimleri şöyle:

Edip Safter Gaydalı (CHP), Lütfullah Kayalar (CHP), Uğur Aksöz (CHP), Şeref Bedirhanoğlu (CHP), Yaşar Eryılmaz (AKP), Cemil Çiçek, (AKP), Fevzi İşbaşaran (AKP), Murat Başesgioğlu (AKP), Abdulkadir Aksu (AKP), Cenap Gürpınar (AKP), Ülkü Güney (AKP), Ali Er (AKP), Eyüp Aşık (DP), Enis Sülün (DP), İlhan Aküzüm (DP), Şamil Ayrım (DP), Muzaffer Atılgan (DP).
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!