'Canlı bomba' kafasından vurularak öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Canlı bomba kafasından vurularak öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2007 00:26

TUNCELİ’nin Pülümür İlçesi'ne 35 kiometre uzaklıktaki Kocatepe Jandarma Karakolu’na dün PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan 7 erin cenazeleri, Elazığ Askeri Hastanesi’nden törenle alınarak toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi. Yaklaşık 60 askerin bulunduğu karakolda düzenlenen saldırıda, yemekhaneye girip üzerindeki bombaları patlamak isteyen teröristin başından vurularak öldürülmesi, facianın daha büyümesini önledi. Teröristler gasp ettikleri ve zaman zaman karakolun ihtiyaçlarını getiren Mustafa Çalışkan’ı bugün serbest bıraktı. Jandarma gözaltına aldığı Çalışkan’la ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Canlı bomba kafasından vurularak öldürüldü
Elazığ Askeri Hastanesi’nde şehitler için düzenlenen törene Elazığ Valisi Muammer Muşmal, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Yaşar, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, yüksek rütbeli subayların da bulunduğu askerler, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Askeri Hastane’de yapılan törene katılmak için gelen tüm askeri ve resmi araçlar didik didik aramadan geçirildi.

“OĞLUM SİGARA İSTEMİŞTİ”

Törene şehitlerden Şırnaklı er Burhan Yalçın’ın babası Yusuf Yalçın da katıldı. Baba Yalçın’a Vali Muşmal ile Korgeneral Pekin, başsağlığı dileğinde bulundu. Komutanın elini tutan bYusuf Yalçın, “Vatan sağ olsun komutanım” dedi.

Haberin Devamı

Oğlunun terhisine 5.5 ay kaldığını söyleyen Yusuf Yalçın, “Onunla en son 2 hafta önce görüştüm. Bana durumunun çok iyi olduğunu söyledi ve sigara istedi. Ben de 1 karton sigara gönderdim. Ama sigaralar ona ulaşmadı” dedi.

İKİZİNİ YALNIZ BIRAKMADI

Elazığ Askeri Hastane’de şehitlerin tabutları 7 ambulansa konularak saygı duruşunda bulunan protokolün önünden geçirilirken, askerler selamladı, protokolde bulunanlar da saygı duruşunda bulundu.

Törenin ardından ambulanslarla hastane bahçesinden uğurlanan şehit askerlerden Burhan Yalçın'ın cenazesi Şırnak'a, Eraslan Güngör'ün cenazesi Amasya'ya, Eyüp Yabangülü'nün cenazesi Kayseri'ye karayoluyla gönderildi. Diğer şehit askerler Emrah Kayadelen'in cenazesi İstanbul'a, Erdem Erkaçtı ve İlhan Sağlam'ın cenazeleri İzmir'e, Mustafa Arslan'ın cenazesi ise Balıkesir'e uçakla götürüldü.

İzmirli şehit er Erdem Erkaçtı’nın ikizi olan ve Tunceli’de vatani görevini sürdüren Erden Erkaçtı, ikizini son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Erden Erkaçtı, şehit ikizi Erdem'in tabutunun bulunduğu ambulansın önünde oturarak tören geçidine katıldı.

Haberin Devamı

Saldırıda yaralana 7 askerin tedavisi de Elazığ Askeri Hastane ve Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde devam ediyor.

TERÖRİSTLER KISKAÇTA

Kocatepe Jandarma Karakolu’na saldırarak 7 askeri şehit edip, 7 askeri de yaralayan PKK’lı teröristlere yönelik başlatılan geniş çaplı ve hava destekli operasyon, tüm hızıyla sürüyor.

Operasyona Ankara’dan özel uçakla gelen Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı terörle mücadelede uzman bir ekip de katılıyor. Dün gece çatışma bölgesini saran güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında sıcak temasın sağlandığı, ancak operasyon hakkında net bir bilgiye ulaşılamadığı belirtildi. Teröristlerin kaçtıkları noktalar Kobra helikopterleriyle bombalanırken, teröristlerin kaçabileceği tüm geçiş güzergahlarının da tutulduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

YEMEKHANEYE GİREMEDİ

Teröristlerin, Avrupa’da yaşayan ve Kocatepe Köyü’ne yazları gelen Mehmet Çalışkan’a ait 34 EU 1883 plakalı cipi gasp ederek eylemi gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Köyü hakim tepedeki Jandarma Karakolu’ndaki askerlerle sık sık görüşen ve ve cipiyle zaman zaman karakolun ihtiyaçlarını getiren Mehmet Çalışkan'ın saldırıdan önce karakola giderek, “Ben Pülümür’e gidiyorum, bir isteğiniz var mı?” dedikten sonra ayrıldığı kaydedildi.

Mehmet Çalışkan’ın önünü karakoldan çıktıktan sonra kesen teröristler, aracı gasp ederek, yeniden karakola geldi. Nöbetçi askerler, aracı tanıdıkları ancak içindeki sivil kişileri tanımaması üzerine kapıyı açmadı. Bunun üzerine araçtan inen bir terörist ateş açarak nöbetçi iki askeri şehit etti. Cipi kullanan ve vücuduna bombalar bağla olan terörist ise aracı bariyerleri aşarak nizamiyeden içeriye girdi ve üzerinde bulunan 2 el bombasını bahçeye attıktan sonra, askerlerino sırada yemek yediği yemekhaneye yöneldi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 60 askerin bulunduğu karakolda, askerlerin büyük bölümünü yemekte olduğu sırada gerçekleşen saldırıda yemekhaneden içeri girip vücudundaki bombayı patlatmak isteyen terörist, bombaları patlatamadan koridorda başından vurularak öldürüldü. Teröristin vurulması, saldırıda daha büyük bir can kaybının önledi.

DAĞLIK ALANDAN ATEŞ AÇILDI

İntihar saldırısı düzenleyen teröristin etkisiz hale getirilmesinin ardından askerler, nizamiyede 2 arkadaşlarını şehit eden teröristin peşine düşerken, bu sırada daha önceden karakolun çevresindeki dağlık alana saklanan teröristler askerlerin üzerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla yaylım ateşi açtı.

Askerlerin karşılık vermesi üzerine yaralanan terörist kaçarken, dağlara gizlenen teröristlerle güvenlik güçleri arasındaki çatışma uzun süre devam etti. Dağlık alandan ateş açan teröristlerin çatışmanın ardından ormanlık alana kaçarak izlerini kaybettirdikleri belirtildi.

Haberin Devamı

Teröristler, cipini gasp ettikleri Mustafa Çalışkan’ı bugün öğle saatlerinde köy yakınlarında serbest bıraktı. Köye gelen Çalışkan’ın jandarma tarafından gözaltına alınıp saldırıya uğrayan Kocatepe Karakolu’na götürülerek ifadesinin alınmasına başlandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!