İnternet üzerinden 1 milyon YTL'lik vurgun

Güncelleme Tarihi:

İnternet üzerinden 1 milyon YTLlik vurgun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2007 17:09

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uluslararası kaynaklardan yaşadışı yollarla Türkiye'de bulunan bankalarda hesabı olan onlarca kişinin bilgilerini ele geçiren ve sahte kimliklerle açtıkları hesap numaralarına havale yapıp 1 milyon YTL'nin üzerinde vurgun yapan 3 kişiyi yakaladı.

Haberin Devamı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücedele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, internet üzerinden banka hesaplarına girdikleri kişilerin, paralarını sahte kimlikle açtıkları hesaplara aktararak 1 milyon YTL'nin üzerinde vurgun yapan çetenin peşine düştü. Zanlıları yakalamak için 6 ay süren bir takip başlatan polis, geçen aylarda çete üyesi eski basketbolcu Ümit Atmaca'yı İstanbul'da yakalayıp Antalya'ya getirdi. Atmaca, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Polis daha sonra Burdur'da aynı çetenin başka bir üyesi olan Adnan Özdemir'i yakaladı. Özdemir de tutuklanarak Antalya'da cezaevine gönderildi.

ÜZERİNDEN 9 SAHTE KİMLİK ÇIKTI

Polis, çetenin lideri olan ve 14 ayrı ilde aranan Namık Kemal Öz ile adamları Erol Engin ve Mustafa Sakızcı'yı, dün Antalya'da yakaladı. İki kez askerden firar ettiği belirlenen çete lideri Namık Kemal Öz'ün, 56 dolandırıcılık olayında 1 milyon YTL'nin üzerinde vurgun yaptığı belirlendi. Aralarında Ankara, İstanbul, Antalya, Samsun, Kocaeli, Ordu, Van, Eskişehir ve Bursa'nın da bulunduğu 19 ayrı ilde vurgun yaptığı belirlenen Namık Kemal Öz'ün üzerinden ise 9 ayrı isme düzenlenmiş sahte kimlikler çıktı.

Haberin Devamı

Polis zanlıların uluslararası yollardan Türkiye'de bulunan bankalarda hesabı olan kişilerin bilgilerini elde ettiğini, düzenledikleri sahte kimliklerle açtıkları hesaplara internet bankacılığı yöntemiyle paraları havale edip daha sonra çektiğini belirledi. Polis zanlıların 5 yıldızlı otellerde konakladığını ve eğlence yerlerinde paraları harcadıklarını tesbit etti. Çete lideri Öz'ün kullandığı dizüstü bilgisayara da el koyan polis, örgütün uluslararası ayağını araştırıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!