Testte zina sorusu

Güncelleme Tarihi:

Testte zina sorusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2007 00:00

Evlilik bağı olmayan kişiler arasındaki cinsel ilişkiye ne denir?

a) ZİNA   b) FLÖRT

c) AŞK  d) ÇAĞDAŞLIK


Amasya Kız Meslek Lisesi’nin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmen Ahmet Aydın, öğrenciler için 25 sorulu bir test hazırladı. Testte öğrencilere "Hangisi zinanın zararlarından değildir? a) Nesep (soy) bozulur, b) Nüfusun artmasına neden olur, c) İffet ve namus gibi duygular yok olur, d) Toplumda düşmanlıklar ortaya çıkar?", "Evlilik bağı olmayan kişiler arasındaki cinsel ilişkiye ne denir? a) Zina, b) Flört, c) Aşk, d) Çağdaşlık" gibi sorular ve cevap şıkları yöneltildi. 647 öğrencinin öğrenim gördüğü lisede sınava giren 40 öğrenci, soru ve cevap şıklarıyla ilgili şikáyetlerini velilere aktarınca olay basına intikal etti. Cinsel yaşam ve zina ile ilgili soruların ağırlıkta olduğu sınav için öğretmen Ahmet Aydın, "Size cevap veremem" diyerek konuşmak istemedi.

MÜDÜR: BÜYÜTMEYİN

Okul Müdürü Fatma Dikdere ise "Öğretmen bana bir hata olduğunu söyledi. Durumu o kadar büyütmenin gereği yok" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Mahmut Keskiner ise sorularla ilgili şikáyetlerin kendisine de iletildiğini söyleyerek, "Olayı soruşturacağım" diye konuştu. Öğrenciler ise ÖSS’de 1 puanın bile büyük önem taşıdığını alacakları eksik notu orta öğretim başarı puanlarını etkileyebileceğini söylerken, "Öğretmenimize, ’bunların üniversite sınavında bize ne yararı olacak?’ diye sorduğumuzda, bize ’Bunları her Müslüman’ın bilmesi gerekir. Müfredat her şeyi yazmaz’ cevabını aldık" diyerek tepki gösterdi. Kız öğrencilerin tepki gösterdiği sınav sorularından ve cevap şıklarından birkaçı şöyle:

Hırsızlığın önlenmesi için yapılması gerekenlerden değildir?

a) Gizli polis teşkilatı kurulmalı, b) Muhtaçlara zekat verilmeli, c) Kalplere Allah korkusu yerleştirilmeli, d) Muhtaçlara borç verilmeli

Evlilik bağı olmayan kişiler arasındaki cinsel ilişkiye ne denir?

a) Zina, b) Flört, c) Aşk, d) Çağdaşlık

Hangisi münafığın alametlerinden değildir?

a) Yalan konuşur, b) Emanete hiyanet eder, c) Sözünde durmaz, d) İnsanları korur

Hangisi zinanın zararlarından değildir?

a) Nesep (soy) bozulur, b) Nüfusun artmasına neden olur, c) İffet ve namus gibi duygular yok olur, d) Toplumda düşmanlıklar ortaya çıkar

Ruh sağlığı açısından zinanın zararlarından değildir?

a) Zina edenin kalbi kararır, b) Allah korkusu zayıflar, c) Evlenen kişi kiminle evlendiğini bilemez hale gelir, d) Haya duygusu körelir.

ŞEYTANIN İSTEDİĞİ

Para veya mal karşılığı oynanan talih oyunlarına ne denir?

a) Ticaret, b) Şans, c) Eğlence, d) Kumar

Ayete göre hangisi içki ve kumar aracılığı ile şeytanın insanları engellemek istediklerinden değildir?

a) Zaman öldürmek, b) İnsanlar arasına düşmanlık sokmak, c) Allah’ı anmaktan alıkoymak, d) Namaz kılmaktan alıkoymak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!