Dalaman'da Rus yolcu uçağı pistten çıktı

Güncelleme Tarihi:

Dalamanda Rus yolcu uçağı pistten çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2007 15:18

MUĞLA'nın Marmaris ve Fethiye ilçelerine turist taşıyan İlyuşin-86 tipi Rus yolcu uçağı, Dalaman Havalimanı'nda tekerleğinin patlaması nedeniyle pistten çıktı. Uçaktaki 350 yolcu büyük korku ve heyecan yaşarken, uçak toprak zeminde 50 metre ilerledikten sonra durabildi.

Haberin Devamı

AY2-9175 uçuş numarasıyla Vnukova-Dalaman seferini yapan Atlant Soyuz Havayolları'na ait İlyuşin-86 tipi yolcu uçağı, bugün saat 11.10 sıralarında Dalaman Havalimanı pistine sert iniş yaptı. Sert inişin yol açtığı basınç yüzünden uçağın sağ arka tekerleği patladı ve alev aldı. 350 yolcunun bulunduğu uçak, pistten çıkarak toprak zeminde 50 metre ilerledikten sonra durabildi. İtfaiye ekiplerinin anında müdahalesiyle, uçağın tekerleğini saran alevler kısa sürede söndürüldü. Acil çıkış kapısından çıkarılan, büyük korku ve heyecan yaşayan yolculardan biri, “Uçağın inişi sırasında tekerlekler sert biçimde piste çarptı. O anda herkes çığlık atmaya başladı. Sanki uçak sağa doğru devrilecek gibi oldu. Pistten çıktığımızı görebiliyorduk. Toprak zeminde kısa süre gittikten sonra durabildik. Çocuklar ağlamaya başladı. Hepimiz çok korktuk” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan, yine Atlant-Soyuz Havayolları'na ait İlyuşin-86 tipi bir yolcu uçağı, 16 Mayıs 2007 tarihinde Moskova-İstanbul seferini yaparken piste inişi sırasında sol arka motoruna giren kuş sürüsü nedeniyle arızalanmış ve yolcuları büyük tehlike atlamıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!