Mahalleyi keneler istila etti

Güncelleme Tarihi:

Mahalleyi keneler istila etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2007 13:42

Zonguldak'ın Çaydamar Mahallesi’nde bazı evler son bir haftadır kene istilasına uğradı. Semt sakinleri keneleri elektrik süpürgüleriyle çekerek, sıcak su dökerek ve yakarak yok etmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

ZONGULDAK'TAKİ KENE BASKINININ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Mahallenin özellikle Kayabaşı ve Hilmi Uzun sokaklarında oturanlar, kene istilasının önlenmesi için, çalmadık kapı bırakmadı. Belediyeye başvuran semt sakinleri, ‘Kene ilacı yok’ denilerek Tarım İl Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü'ne yönlendirildi. Tarım Müdürlüğü, kent merkezinden belediye birimlerinin sorumlu olduğunu söyledi. Sağlık Müdürlüğü de şikayetçi vatandaşları belediyeye yönlendirdi.

Zonguldak Belediye Başkanı AKP’li Secaattin Gonca ise, keneyle mücadelenin Tarım Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olduğunu belirterek, “Bizim bu konuda bilgili elemanımız yok. Geçen yıl Tarım İl Müdürlüğü bu konuyla ilgili çalışma yaptı. Konuyu Vali Bey ile görüşeceğim” dedi.

Huzurları bozulan semt sakinleri ise kenelerden, üzerlerine sıcak su dökerek, elektrik süpürgesiyle temizleyerek ve yakarak kurtulmanın çabasını veriyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!