Afyonda 'esrarengiz' trafik kazası

Güncelleme Tarihi:

Afyonda esrarengiz trafik kazası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2007 11:21

Dinar karayolunda bu sabaha karşı meydana gelen Susurluk benzeri kazada, kamyonla çarpışan cipte bulunan 1'i emekli başkomiser 4 kişi öldü, kamyondaki 2 kişi yaralandı. Cesetlerin uzun uğraş sonucu çıkarıldığı hurdaya dönen cipte yapılan aramada 4 tabanca, esrar, biber gazı ve çek- senet bulundu. Ciptekilerin hepsinin alkollü olduğu, kazaya cipin sürücüsünün şerit ihlali yapmasının neden olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Kaza bu sabaha karşı Afyonkarihisar- Dinar karayolunun 90'ıncı kilometresinde meydana geldi. Afyonkarahisar'dan Antalya yönüne giden ve içinde emikli başkomiser 56 yaşındaki Mehmet Şanlı ile 3 kişinin daha bulunduğu 34 ZD 6337 plakalı Toyoto Land-Cruiser marka cip, saat 03.40 sıralarında Dinar'a 20 kilometre uzaklıktaki Uluköy yakınlarına geldi. Ankara Bala nüfusuna kayıtlı 31 yaşındaki Hüseyin Mert'in rampa çıkışında şerit ihlali yapması sonucu cip, karşı yönden gelen 52 yaşındaki İbrahim Anık yönetimindeki 20 ZK 469 plakalı kargo kamyonuyla çarpıştı.

Afyonda esrarengiz trafik kazası
Trafik kazasında Turan Balık (sol üstte), Hüseyin Mert (sol altta) ve Mehmet Sanlı (sağ altta) öldü.


ORTALIK KAN GÖLÜNE DÖNDÜ

Gece karanlığında aşırı hızla seyreden cipin kamyonla kafa kafaya çarpışması sonucu Afyonkarahisar- Dinar karayolu kan gölüne dönerken, yoldan geçen diğer sürücüler bir yandan yaralı kurtulan kamyon şoförü İbrahim Anık ile yanında bulunan 32 yaşındaki Güngör Bozbaba'yı hastaneye götürürken, bir yandan da güvenlik birimlerine haber verdi.

Kaza yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevkedilirken, hurdaya dönen cipte sürücüsü işadamı Hüseyin Mert ile birlikte Tunceli'nin Pülümür ilçesi doğumlu ve İstanbul Kadıköy nüfusuna kayıtlı emekli başkomiser Mehmet Şanlı, Trabzon'un Of ilçesi nüfusuna kayıtlı işadamı 41 yaşındaki Turan Balık ve Antalyalı işadamı 50 yaşındaki Zekeriya Kocagöz'ün kaza sırasında öldüğü saptandı. Cipte sıkışan cesetler yaklaşık 2 saat süren çalışma sonucu çıkarıldı ve Dinar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yapılan ilk incelemede emekli başkomiser Mehet Şanlı'nın İstanbul'da oturduğu, işadamları Hüseyin Mert ile Zekeriya Kocagöz'ün Antalya'da müteahhit ve turizmcilik yaptığı,Turan Balık'ın da yine Antalya'da bar sahibi olduğu belirlendi. Cipte ölenlerin tamamının alkollü olduğu ileri sürülürken, 4 kişinin de Turan Balık'ın Trabzon'da ölen annesinin cenazesinden döndükleri ve yorgun oldukları belirtildi. Kazadan hafif yaralı kurtulan ve ayakta tedavisinden sonra gözaltına alınan kamyon şoförü İbrahim Anık ifadesinde, “Rampada karşıdan gelen araç şerit ihlali yaptı. Selektör yaparak uyardığım halde hızla gelip çarptı” dedi.

CEPHANELİK GİBİ CİP

Göstergesindeki ibre 140 kilometrede takılı kalan ve hurdaya dönen cipte yapılan aramada 2'si ruhsatlı 4 silah, bu silahlara ait şarjör ve çok sayıda mermi ile içimlik esrar, biber gazı, değeri 100 bin dolardan fazla çek ve senet bulundu. Ruhsatsız silahlarla çek ve senetlerin cipin gizli bölmelerinde bulunması dikkati çekti.

Cipte bulunan silahlardan birinin Baretta marka otomatik tüfek, Baretta marka tabanca, Hector Koch marka tabanca ve hayalet silah olarak bilinen Glock marka tabanca olduğu açıklandı. Susurluk benzeri kazayla ilgili olarak soruşturma devam ederken Afyankarahisar Emniyet Müdürü Natık Canca ile İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Memduh Akoğlu, Dinar İlçesi'ne gitti. Dinar Kaymakamı Zafer Orhan ile Emniyet Müdürü Canca ve Jandarma Komutanı Albay Akoğlu gelişmeleri yaptıkları toplantıda değerlendirdi.

CENAZELER GÖNDERİLDİ

Haberin Devamı

Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi yakınlarında bu sabaha karşı meydana gelen trafik kazasında ölen 4 kişinin cenazeleri Dinar Devlet Hastanesi morgundan öğleden sonra yakınları tarafından teslim alındı.

Haberin Devamı

Ambulanslarla yola çıkarılan Turan Balık'ın cenazesi Trabzon'un Of İlçesi'nde, Zekeriya Kocagöz'ün cenazesi Samsun'da, Hüseyin Mert'in cenazesi Antalya'da, Mehmet Şanlı'nın cenazesi de İstanbul'da toprağa verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!