Dolandırıcılık şebekesi çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcılık şebekesi çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2007 14:59

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan bir operasyonla bisikletten, parke, interaktif hırsızlıktan, sahte kredi kartına kadar her türlü dolandırıcılık suçunu işleyen bir şebeke çökertildi.

Haberin Devamı

Mali Suçlar Büro Amirliği'ne bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği operasyonda, "Teşekkül Halinde İnteraktif Banka Dolandırıcılığı, Sahte Belgeler ile Kurmuş Oldukları Firmalar üzerinden piyasaya çalıntı ve sahte çek sürmek sureti ile nitelikli dolandırıcılık" suçunu işleyen Mehmet Ali Ç, Necati Y, Tolga K, Murat T, Davut A, Murat Ş ve Levent K. isimli şebeke mensupları gözaltına alındı.

Sahte kredi kartından, internet üzerinden hesap boşaltma, sahte çek-senet, araba hırsızlığı, bisiklet, parke, santral, telefon hırsızlığına kadar her türlü işi yaparak piyasayı yaklaşık 1 milyon 500 bin YTL dolandıran şebekenin üyeleriyle beraber 1 adet ruhsatsız av tüfeği, çok sayıda bankaya ait çalıntı çek, sahte çekler, çok sayıda şirket kaşesi, değişik firmalar adına kesilmiş çok sayıda irsaliyeli fatura, 15 dağ bisikleti, 5 adet tefon santrali ve aparatları, 1 bilgisayar, çalıntı Mersedes marka bir araç ele geçirildi.

Profesyonel dolandırıcılık şebekesi üyeleri poliste ifadelerinin tamamlanmasının ardından, örgütlü suç kapsamında yargılanmak üzere Ankara Adliyesi'ne sevk edildiler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!