Hayvanseverlerden Belediye hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Hayvanseverlerden Belediye hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2007 11:53

BOLU Hayvanları Koruma Derneği (BOLHAYKO) ile evlerinin bahçesinde köpekleri öldürülen hayvan sahipleri, Bolu Belediyesi ekiplerinin veteriner kontrolünden geçirilmiş sahipli köpekleri zehirli iğneyle öldürdüğünü iddia ederek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan İzopoli Fabrikası’nın Üretim Müdürü İsmail Tandoğan’ın, veteriner kontrollü, kimliği olan, aşıları yapılmış ‘Bim’ adındaki köpeği bir araçtan zehirli iğne atılarak vuruldu. 2 gün sonra ise Aktaş Mahallesi’nde Necati Civelek’e ait sağlık kontrolleri yapılmış, karnesi ve kimlik kartı olan köpek de aynı şekilde vurularak öldürüldü. Evlerin bahçelerinde bulunan veteriner kontrolünden geçirilmiş sahipli köpeklerin öldürülmesi, Bolhayko üyeleri tarafından tepkiyle karşılandı. Dernek binasında toplanan hayvanseverler, sahipli köpeklerin zehirli iğnelerle öldürülmesini protesto etti. Köpeklerin belediyeye ait araçlardan atılan zehirli iğnelerle öldürüldüğünü iddia eden Dernek Başkanı Gülay Albayrak, Bolu Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

“VAHŞETE SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ”

Sahipli ve sokak hayvanlarının öldürülemeyeceğini, bunun yasayla güvence altına alındığını belirten Gülay Albayrak, evlerin bahçelerinde bulunan köpeklerin öldürülmesini insanlık ayıbı olarak nitelendirdi. Hayvanların vahşice öldürülmesine seyirci kalmayacaklarını söyleyen Albayrak, “Hayvanlar cahilce ve insafsızca katlediliyor. Şehrimizde meydana gelen bu gibi çirkin olaylara asla göz yummayız. Biz, canlılarımızın sağlık kontrollerinden geçirilerek, aşılanıp, kısırlaştırılıp, küpe takıldıktan sonra yaşatılmasından yanayız. Bu yaşananlar Bolu’ya yakışmıyor. Bu tür insanlık dışı durumların her zaman takipçisi olacağız” dedi.

Hayvanları katledilenlerin, savcılığa başvurarak Bolu Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Albayrak. “Hiçbir kurum ve kuruluşun karşında değiliz, biz uygulanan bu vahşetin karşısındayız. Biz de hayvanseverler olarak Bolu Belediyesi hakkında yasal işlem başlattık” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!