Dolmabahçe’de 3 saat ne oldu

Güncelleme Tarihi:

Dolmabahçe’de 3 saat ne oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2007 00:00

Başbakan’ın "Asker isterse Irak’a gireriz" dediğini belirten CHP Lideri Baykal, "Memleketi asker mi yönetiyor" dedi. TSK ile kamuoyu önünde tartışmaya girilmesini eleştiren Baykal, "Saatlerce ne konuştular? Dolmabahçe mülakatında 3 saat ne oldu" diye sordu.

BAŞBAKAN’ın "Asker isterse Irak’a gireriz" dediğini belirten CHP Lideri Baykal, "Memleketi asker mi yönetiyor" dedi. TSK ile kamuoyu önünde tartışmaya girilmesini eleştiren Baykal, "Saatlerce ne konuştular? Dolmabahçe mülakatında 4 saat ne oldu" diye sordu. CHP Lideri Deniz Baykal, hükümetin Irak politikasını eleştirdi ve "Başbakan, Irak’a asker isterse gireriz, diyor. Memleketi asker mi yönetiyor? Hani ’Asker benim emrimde’ diye caka satıyordun" dedi. Baykal partisinin grup toplantısında şunları söyledi:

"Eğer bu devletin yararı girmeyi gerektiriyorsa boynunuzun borcudur girmek, bunun gereğini de TSK yerine getirir. TSK ile kamuoyu, basın önünde tartışmaya girilmesi Türkiye’nin ne kadar sorumsuz insanlar tarafından yönetildiğini gösteriyor. Yani basının önünde mi tartışacaksınız, yani siz biraraya gelip bunları konuşmuyor musunuz? Bakın 3 saat tatbikatta beraberdiniz. Ondan önce 4 saat Dolmabahçe’de beraberdiniz. Ne konuştunuz oralarda? Şunu da çıkıp bir söyleyiversen. Demokratik vicdanımızı rahatlatmak istiyoruz. Ne oldu Dolmabahçe mülakatında? Bir çık da söyleyiver anlayalım bakalım.

ETEĞİNDEN ÇEKİN Giderayak Anayasa değiştirme girişimi de sağlıksız. Hırsla kalkan zararla oturur, hem kendine zararı dokunur, hem de millete zarar verir. Aklı başında birilerinin Başbakan’ın eteğini çekmesi gerekir. Sakın ha, giderayak ortalığı karıştırma. CHP, cumhurbaşkanlığı dayatmasına karşı sonuç alıcı bir mücadele yürüttü. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı konusunda bütün milleti rahatsız edecek bir tabloya sürüklenmediyse CHP sayesindedir. AKP mücadeleyi kaybetti. Onun için şimdi rövanş gayretindeler.

GRUBA DEĞİŞİM SİNYALİ Muhalefet partisi olarak görevimizi çok iyi yaptığımıza inanıyorum. ’Veda arifesinde uğurlamak için mi böyle konuşuyor’ diyebilirsiniz. Peşin fikirle bakmıyorum. Hakkı teslim etmek istiyorum, yeni gelecek arkadaşların da hakkını teslim edeceğiz. CHP iktidarında, seçimler artık bu ön seçim ya da merkez yoklaması anlayışında yapılmayacak. Seçim bölgeleri daraltılacak. 6 civarında seçim bölgeleri olacak. Parti, seçilecek adayın iki katı kadar aday adayını belirleyecek, vatandaş 6 tanesine işaret koyacak. . Vatandaşa partisinin önseçimini yapma hakkını vereceğiz.

Başbakan, meydanlarda ’CHP Meclis’ten kaçtı’ diyor. Biz cumhurbaşkanlığı dayatmasını engelledik. Terör konusunda Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdık. O zaman niye Meclis’ten kaçtınız?

VALİYLE TOKİ MİTİNGİ Başbakan, ’CHP valileri il başkanı tayin etti’ diyor. Araştırdım, 1930’ları konuşuyor. O zaman tek parti dönemiydi. Asıl Erzurum mitingini, yanındaki vali ile onun organize ettiği mitingde AKP propagandası yapmaya utanmadın mı onu söyle. TOKİ parasıyla, yanında valiyle seçim propagandası yapmak demokrasiye, akla mantığa sığar mı?"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!