Sınırda siper kazdırıyor

Güncelleme Tarihi:

Sınırda siper kazdırıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2007 00:00

Türkiye’nin bir aydır sınırda sürdürdüğü ’Balyoz operasyonu’ Kuzey Irak tarafından dikkatle izleniyor. Yerel Kürt hükümetine bağlı askerler sınırda bulunan karakolların etrafına yeni siperler kazıyor.

ABD TAKİPTE

Kuzey Irak sınırının sıfır noktasında yer alan Haftanin, Sinaht, Zap, Behdinan bölgelerinin karşısında Türkiye topraklarında konuşlandırılan Türk zırhlı birlikleri ABD tarafından da izlenmeye alındı. Musul’dan Kuzey Irak’ın sınır ilçesi olan Zaho’ya gelen ABD askerleri, karadan ve havadan sınırı kontrol etmeye başladı. 2 ABD helikopteri her gün havadan sınırdaki hareketliliği izlerken, ABD askerleri de Halil İbrahim Sınır Kapısı’nda bekliyor. ABD’nin üst düzey istihbarat yöneticilerinin de Zaho’da Kaymakam Hüseyin Bervari ve asayiş komutanlarıyla görüştükten sonra sınır kesimlerinde incelemelerde bulundukları kaydedildi. Bu arada, önceki akşam 2 Türk F-16’sı Irak sınır kesiminde keşif uçuşu yaptı.

OPERASYON GENİŞLEDİ

Siirt ile Şırnak arasında bulunan Bestler Dereler bölgesi ile Herekol dağlarına helikopterle takviye özel harekat timleri ile köy korucuları ve askerler indirildi. Kuzey Irak sınırında 30 bin askerle süren operasyonlarda, PKK’lı teröristlerin kullanabileceği geçiş güzergahları tutuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!