IDEF açılışında Ermeni protestosu

Güncelleme Tarihi:

IDEF açılışında Ermeni protestosu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2007 00:00

8. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (IDEF 07), Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve kuvvet komutanlarının da katıldığı törenle, Eryaman’daki 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda açıldı.

Fuara 49 ülkeden 495 firma katıldı. Açılış konuşması öncesi ülke bayrakları, süvari grubu geçişiyle tanıtıldı ve mehter takımı bir gösteri yaptı. Türk bayrağını bir kadın süvari taşıdı. Türk Bayrağı podyuma girdiğinde bütün tribünlerden alkış koptu. Sözde Ermeni soykırımı konusundaki tutumuyla şimşekleri üzerine çeken Fransa ise resmen davet edilmediği halde geçişte yer aldı. Fransa’nın ortağı olduğu uluslararası firmalar sayesinde fuarda yer aldığı öğrenildi. Fransız bayrağı şeref tribününün önünden geçerken ön sırada oturan protokol alkışlamadı.

Erdoğan, konuşmaların ardından Büyükanıt, Gönül, Coşkun ve yabancı misyon temsilcileriyle birlikte kurdeleyi keserek fuarı açtı. Erdoğan, TAI, Roketsan, ATAK helikopterleri ile MKE ve yabancı ülkelerin stantlarını gezdi. Erdoğan’a, TAİ standında maket uçak hediye edildi. Fuarı, golf arabasıyla gezen Erdoğan’a Milli Savunma Bakanı Gönül ve Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar eşlik etti. Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra, birlikte yemek yediler. Büyükanıt ise Erdoğan ayrıldıktan sonra fuar alanına çıktı ve ilk durağı Türk Silahlı Kuvvetler standı oldu. Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki Cougar tipi ambulans helikopteri inceleyen Orgeneral Büyükanıt, "Bu en yeni düzenlenen helikopter. Bunlar çok can kurtarıyor. Çünkü uçarken de müdahale yapılabiliyor" dedi. Büyükanıt, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın genel maksat helikopteri almak üzere açtığı ihaleye Hindistan’dan katılan Dhruv’un helikopterine ilgi gösterdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!