Ben atamadım ki!

Güncelleme Tarihi:

Ben atamadım ki
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2007 00:00

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, emekli Orgeneral Edip Başer’in Terörle Mücadele Özel Temsilciliği görevinden alınmasıyla ilgili soruları, "Ben atamadım ki" diye yanıtladı. Başbakan Erdoğan da, Başer ne talep ettiyse, kendisine verildiğini söyledi.

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, dün başlayan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF 2007’de, gazetecilerin hükümetin Terörle Mücadele eski Özel Temsilcisi emekli Orgeneral Edip Başer’i görevden almasıyla ilgili sorularına, "Ben atamadım ki" yanıtını verdi. Büyükanıt, "Bundan sonra ne olur?" sorusunu da, "İzin verirseniz bu da bende kalsın" diye yanıtladı.

ERDOĞAN: NE TALEP ETTİYSE VERİLDİ

Başbakan Tayyip Erdoğan da, "Edip Başer’i neden görevden aldınız?" sorusu üzerine, "Başbakanlıktan yapılan açıklamanın içerisinde bunlar gayet açık ifade ediliyor" dedi. Erdoğan, "Edip Başer’in yalnız bırakıldığını düşünüyor musunuz?" sorusunu ise "Asla öyle bir şey söz konusu değil. Ne talep edildiyse kendilerine verilmiştir" diye yanıtladı. Erdoğan, "Başer ile bir temasınız oldu mu?" sorusuna da "Hayır" yanıtını verdi. "Koordinatörlük müessesi bundan sonra da devam edecek mi?" sorusu üzerine Erdoğan, "Yazılı açıklamada da ifade edildiği gibi, Dışişleri Bakanlığı müsteşar yardımcısının Terörle Mücadele Özel Temsilciliği’ne atandığını" kaydetti. Erdoğan, "Bu konuda yapılacak görüşmeler süreci içerisinde ne yapılacağını süreç belirleyecektir" diye ekledi.

Kurdelayı birlikte kestiler

BAŞBAKAN Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, fuarın açılışında kurdeleyi beraber kestiler. Büyükanıt ve Erdoğan, makasları Başbakanlık korumasına teslim ettiler. Bu sırada F-16’nın Konya’da düştüğü haberi Büyükanıt’a ulaştırıldı. Paşa bu üzücü haberi Erdoğan’la paylaştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!