O İzmir’i biliriz

Güncelleme Tarihi:

O İzmir’i biliriz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2007 00:00

Esenyurt’un AKP’li Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, ilçesindeki Cumhuriyet Parkı’nın adını "Tapu ve Kadastro Parkı" olarak değiştirdi. Kadıoğlu, 1.5 milyon insanın toplandığı İzmir Cumhuriyet Mitingi’yle ilgili olarak da, "Biz o İzmir’i iyi biliriz. O İzmir’de toplananlar bizim inancımıza, örfümüze birtakım bahanelerle saldırdıklarını unutmasınlar" dedi.

"Belediye başkanı haddini aştı"
İZMİR, (DHA)

İZMİR mitingini eleştiren ve ‘Biz o İzmir'i biliriz’, ‘İzmir mitinginde inancımıza küfredildi’ açıklamalarI yapan İstanbul'un Esenyurt İlçesi Belediye Başkanı AKP'li Necmi Kadıoğlu'na İzmir'den tepki geldi.

İzmir Cumhuriyet Mitingi Düzenleme Komitesi Başkanı avukat Ferda Kardelen, “Başkan yanıltılmış, mitingi de herhalde izlememiş. Kimsenin inancıyla ilgili söz söylenmedi. Halkın yalan yanlış bu sözlerle kandırılmasını, tahrik edilmesini kınıyorum” dedi.

Kardelen, İzmir mitinginde yurtsever halkın toplandığını, herkesin inancına saygılı bir ortam olduğunu söyledi. İnançlara yönelik herhangi bir söylemin mitingde olmadığına dikkat çeken Kardelen, “Başkan şaşırmış, ya da birileri tarafından yalan yanlış bilgiler verilerek yanıltılmış. Herhalde mitingi de izlememiş. Bu doğru bulmadığımız yalan, yanlış beyan ve sözlerle halkın kandırılması, tahrik edilmesinı kınıyorum” dedi. Kardelen “Biz o İzmir'i biliriz” sözüyle neyi kastettiğine ise anlam veremediğini belirtti.

ADD İzmir Şubesi Başkanı ve Miting Düzenleme Komitesi üyesi Mükerrem Demir ise, AKP'li Kadıoğlu'nun ‘Biz o İzmir'i biliriz’ sözünün ‘Gavur İzmir’ benzetmesi olduğunu söyledi. Demir, şunları söyledi:

“AKP'li Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘Gavur İzmir’ demişti. AKP'li bu başkan da bu benzetmeye gönderme yapıyor. Haddini aşan bir açıklamamdır. Hem ADD'li hem de bir İzmirli olarak kınıyorum. Kurumsal olarak da en kısa sürede yanıtını vereceğiz. Atatürk'ün Cumhuriyeti'nde ne yazık ki ona karşı nesiller yetişmesini engelleyememişiz. Bu da çarpık eğitim sisteminin sonucudur. Yıllardır İmam Hatip Liseleri'nde sadece imam yetişmesini savunduk. Bugün haklılığımız ortaya çıktı. İzmir mitinginde kimse dini inançlara karşı bir söylemde bulunmadı. AKP'li Kadıoğlu çamur atıyor. Kınıyoruz.”

AKP
’li Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İzmir’deki Cumhuriyet mitinginde "inancımıza küfür edildi" derken ilçesindeki Cumhuriyet Parkı’nın adını da Tapu ve Kadastro Parkı olarak değiştirdi. Geçen hafta Kıraç’taki Van Gevaş Aladüz Derneği’nin açılışında yaptığı konuşmada İzmir’deki Cumhuriyet mitingini hedef alan Kadıoğlu, 1.5 milyon insanın toplandığı İzmir’deki Cumhuriyet mitingiyle ilgili de şunları söyledi: "İzmir’de birileri toplanmış ve en önde bizim bayrağımız var. Özde bir tepki ama, sözde ve gönülde inancımıza küfür vardır. Denizde bir sürü filika gördüm. Oradan da birileri bağırıyor ve yırtınıyor. Biz o İzmir’i iyi biliriz. O İzmir’de toplananlar bizim inancımıza, örfümüze birtakım bahanelerle saldırdıklarını unutmasınlar. Bizim dedelerimizin orada kimi denize döktüğünü iyi bilsinler ve bu milletin inancıyla, heyecanıyla ve kararıyla uğraşmasınlar."
/images/100/0x0/55ea957ff018fbb8f8897e94


Kadıoğlu’nun başkan olduğu Esenyurt Belediyesi’nde AKP’lilerin ağırlıkta olduğu Belediye Meclisi, oy çokluğuyla Yenikent Mahallesi’ndeki 75. Yıl Cumhuriyet Parkı’nın adının Tapu ve Kadastro Parkı olarak değiştirilmesi kararı aldı. Oylama sırasında AKP’li üyelerle diğer partilerden üyeler arasında tartışma yaşandı. Karara muhalefet eden Esenyurt Belediyesi Meclisi’nin SHP’li üyesi Erdal Dönmez, Başkan Necmi Kadıoğlu’nun tutumuna bir anlam veremediğini belirterek, "Yenikent Mahallesi’ndeki park 1999’da yapıldı. O dönemde bütün Türkiye’de okullara, caddelere ve parklara 75. Yıl Cumhuriyet ismi veriliyordu. Biz de bu parka 75. Yıl Cumhuriyet Parkı ismini verdik. Yani bu park Esenyurt’ta Cumhuriyet’in simgesiydi. Parkın adının değişmesi için sert tartışmaların yaşandığı oylamada AKP dışındaki bütün partiler ret oyu kullandı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!