Büyük rüya en sonunda gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

Büyük rüya en sonunda gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2007 00:00

CHP ve DSP sancılı bir süreçten sonra seçime ittifak yaparak katılma kararı aldı. CHP Lideri Baykal, "Milletimizin büyük bir rüyası gerçekleşiyor. Bugün kendimi Ecevit’le kucaklaşmış hissediyorum" dedi. DSP Lideri Sezer de, milletvekilliği için sayı konuşmadıklarını belirterek, "Hakkaniyet mutlaka sağlanacaktır" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, 22 Temmuz seçimlerine ittifak yaparak katılma kararı aldıklarını açıkladı. Baykal ve Sezer, ittifak kararını "tarihi bir gelişme" olarak nitelediler. İki lider, CHP listelerinde aday gösterilecek DSP’li sayısını açıklamazken, DSP Genel Başkanı Sezer’in milletvekili aday listelerinin her iki partinin temsilcileri tarafından hazırlanacağını belirterek, "Hakkaniyet konusunda sorun yok" demesi dikkati çekti. İki parti arasındaki anlaşma, dün CHP Genel Merkezi’nde yapılan açıklama ile kamuoyuna duyuruldu. İlk açıklamayı yapan Baykal, şunları söyledi:

BİR BÜYÜK RÜYA

Milletimizin bir büyük rüyasının gerçekleşmekte olduğunu tanık oluyoruz. Türkiyemize, ortak ilkelerimize birlikte sahip çıkacağız. Türkiyemizin laik, demokratik cumhuriyet olarak güçlendirilmesi doğrultusunda el ele vereceğiz.

BİRAZ GECİKTİK

Belki biraz geciktik. Vatandaşlarımızı biraz üzdük, kızdırdık. Ama vatandaşlarımız, elde edilen sonuç karşısında hepimizi anlayışla karşılayacak ve kucaklayacaktır.

İÇ SIZISI TAŞIYORUM

Bu aşamaya çok çok daha önce gelinmiş olmasını isterdim. Bülent Ecevit’in yaşadığı günlerde onunla siyasette kucaklaşabilmeyi hep istemişimdir. Bugün kendimi Ecevit ile kucaklaşmış gibi hissediyorum.

RAHŞAN HANIM’A

Bütünleşme çalışmaları sırasında Rahşan Ecevit’in açıklamaları bizim için çok önemliydi. Şükranlarımı ifade ediyorum. Türkiye’de artık çok güzel şeyler olacak.

CHP’LİLEŞTİRME YOK

Bu aşamada kimseyi zorla CHP’lileştirme baskısı ve arayışı içerisinde değiliz. Arkadaşlarımızın parti kimliklerine saygı duyuyoruz. Onların ayrı bir parti kimliğine sahip olması, birlikte milletvekili olmamıza engel sayılmayacaktır. Arkadaşlarımız DSP’li kimlikleriyle de listelerimizde yer bulabilecektir.

DSP Genel Başkanı Sezer ise şunları söyledi:

MECLİS’TE ENGELSİZ

Bu işbirliğinin, Türkiye’nin önünü açacağına, umutsuzluk duyan insanların yeniden umutlanmasına yol açacağına içtenlikle güveniyorum.

BAKANLIK LAFI YOK

İnanıyorum ki bu proje iktidar çıkaracaktır. Ama ima yoluyla dahi Baykal’la aramızda bakanlık konusunu konuşmadık. O, o gün düşünülecek konudur. Aklımdan bile geçmedi.

HAKKANİYETLE

Milletvekili aday listelerinin hazırlanmasında arkadaşlarımız birlikte görev yapacaklardır. Sayı konuşulmadı. Ama inanıyorum ki, hem CHP grubu, hem DSP’li arkadaşlarımızın oluşturacağı grup Türkiye’nin önünü açacak çalışmaları birlikte uyum içinde yapacaklardır. Rakamdan çok Türkiye’nin geleceği önemli. Yeni, düzgün, sol bir iktidarı hayata geçirip geçirmeyeceğimiz önemli, ama hakkaniyet mutlaka sağlanacaktır.

Koşar adım

Aylardır tüm Türkiye’yi meşgul eden solda ittifak görüşmeleri dün tatlı sona bağlandı. Bu kararı alan Deniz Baykal ve Zeki Sezer, toplantıdan yüzleri gülerek ve koşar adımlarla çıkarak açıklamalarını yaptılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!