AKP o marştan "Atam izindeyiz"i çıkarttı mı?

Güncelleme Tarihi:

AKP o marştan Atam izindeyizi çıkarttı mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2007 09:30

Ercan Saatçi, AKP'nin Erzurum mitinginde çaldığı marştan "Atam izindeyiz" bölümünün çıkartıldığını söyledi. Işın Karaca ve Saatçi, marşın izinsiz kullanımı için AKP'ye ihtar çekti.

Haberin Devamı

ERZURUM’da AKP’nin mitinge dönüşen, açılış törenlerinde, Işın Karaca’nın seslendirdiği “İşte Yeni Türkiye” marşının çalınmasının ardından Karaca’ya çok sayıda tepki mesajı ulaştı. Marşın Erzurum mitinginde çalındığını, kendisine gelen maillerden öğrenen Işın Karaca, olaya sert tepki gösterdi. Karaca, kendisinden izin alınmaması nedeniyle, dün AKP’ye, “marşın çalınmasını durdurun” diye ihtar çekti.

  AKP: MÜZİKLERİ BİZ SEÇMEDİK

AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı  Suat Kılıç, Erzurum'daki toplu açılış töreninde konuklara dinletilen  müzikler ve bu müziklerin içerdiği sözlerin, AKP'nin tercihi ya da  yönlendirmesiyle olmadığını bildirdi.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Mayıs 2007 Cumartesi günü  Erzurum'da yapılan toplu açılış programıyla ilgili olarak program  süresince kullanılan müzikler ve bu müziklerin içerdiği sözlerle ilgili  AKP'yi itham eden haber ve yorumların bazı gazete ve internet  sitelerinde yer almasını üzüntüyle karşıladıklarını kaydetti.

Erzurum Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninin,  AKP tarafından düzenlenen ve yürütülen bir program olmadığını  belirten Kılıç, şunları ifade etti:
Toplu açılış töreni, resmi bir program olarak Erzurum Valiliği başta  olmak üzere kamu kurumları tarafından organize edilmiş ve yürütülmüştür.  Söz konusu programda konuklara dinletilen müzikler ve bu müziklerin  içerdiği sözler, AKP'nin tercihi ya da yönlendirmesiyle olmamıştır.

Programla ilgili olarak herkesin bildiği veya asgari gazetecilik  sorumluluğu ile rahatça ulaşılabilecek bu bilgileri ve gerçekleri yok  sayarak kaleme alınan haberleri, yönlendirme amaçlı ve maksatlı haberler  olarak değerlendiriyor, gazetecilik sorumluluğu ve basın ahlak  ilkeleriyle bağdaşmadığını bildiriyoruz. 

ATAM İZİNDEYİZ’E MAKAS İDDİASI

Haberin Devamı

Işın Karaca’nın menajeri de olan kardeşi Akın Büyükkaraca, AKP’ye bu şarkıyı vermediklerini belirterek, şunları söyledi: Bu, TOFAŞ’ın Türkiye şarkıları çalışması çerçevesinde yapılmış bir şarkıdır. Işın Hanım’a tepki mailleri geldi. Işın Hanım çok üzüldü, müthiş rahatsız oldu. Çok ağır tepkiler aldı. AKP’ye ihtar çektik. Olayın peşini bırakmayacağız. Rastgele her yerde çalınsın diye okumadık.

Haberin Devamı

Işın Karaca’nın yanı sıra, şarkının telif haklarını elinde tutan sanatçı Ercan Saatçi de marşın Erzurum mitinginde çalınmasına sert tepki gösterdi. Saatçi, hem marşın kendilerinden izinsiz çalındığını hem de “şarkıda tahrifat yapıldığı” gerekçesiyle, AKP’ye ihtar çekti. Saatçi, AKŞAMa yaptığı açıklamada, “Şarkının sözü, bestesi bana ait. AKP’nin bunu çaldığı bilgisi, bana cumartesi günü geldi. İzinsiz çalmışlar. Hiçbir şekilde onlara ben vermedim. ANAVATAN bizden istemişti, üç ay önce onlara vereceğimizi söylemiştim. AKP, ‘Atam İzindeyiz’ kısmını şarkıdan çıkarmış. Kendi kafasına göre üzerinde oynamışlar, böyle şey olmaz.”

BU HABER AKŞAM GAZETESİ'NDEN ALINMIŞTIR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!