Türkiye’nin cumhurbaşkanı Kemalist olacak

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin cumhurbaşkanı Kemalist olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2007 00:00

Yunanistan’ın eski başbakanlarından ve Dışişleri Bakanı Dora Bakoyani’nin babası Kostantinos Miçotakis, Türkiye’deki son siyasi gelişmeleri değerlendirirken "Tabii ki yeni cumhurbaşkanı Kemalist olacak. Yeni cumhurbaşkanı İslamcı olamaz, olmayacak da" dedi.

Yunan basınının yanı sıra bazı politikacı ve "uzmanlar" Türkiye’nin kaosa sürüklendiğini iddia ederken Miçotakis, Kathimerini Gazetesi’ne verdiği demeçte "Türkiye ciddi ülke. Bugün yaşadığı krize son verecek uzlaşmayı ve çözümü bulacaktır" diye konuştu.

Yunan siyaset hayatının "bir bilen"i sayılan ve 1990-93 yılları arasında başbakanlık yapan Miçotakis, Başbakan Erdoğan hakkında "Türkiye’nin siyaset hayatında egemen bir şahsiyet. Büyük ihtimalle yarının da başbakanı olacak" dedi. Erdoğan’ın seçmenlerin üçte birinin oyu ile iktidarda olduğunu vurgulayan Miçotakis, Yunanistan veya başka bir Avrupa ülkesinde yüzde 35’in altında oyla bir başbakanın ülkesini yönetemeyeceğini belirtti "Türk halkı Erdoğan’ın bu çoğunlukla Türk devletinin yapısını değiştirmesini kabul edemez" diye ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!