Erhan, ’Hrant’ı 24 Nisan’da vurun’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Erhan, ’Hrant’ı 24 Nisan’da vurun’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2007 00:00

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetini azmettirdiği iddiası ile hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Yasin Hayal, Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği mektuplarda, en büyük hayalinin, savcılarla birlikte Kadıköy’de Fenerbahçe maçı izlemek olduğunu yazdı. İşte o mektuplardan çarpıcı ayrıntılar:

2006’nın sonlarına doğru Erhan bir an önce yapalım artık diyordu. Ben de "2007’ye bir şey kalmadı. Bari 2007’de yapalım da Fenerbahçe’nin 100’üncü yılı anısına olsun" dedim. Erhan, O.S. ve ben hem fikir olduk.

Çıkınca İnşallah yeni hayatım İstanbul’da geçecek. (Kadıköy). Şampiyon Fenerbahçe sizi seviyorum. Bu Zico ile olmaz ağabeycim. Zico’dan şikáyetçiyim. Allah rızası için hakkında suç duyurusu hazırlayın. Verem oldum burada. her şeye rağmen 100 yılda şampiyonuz inşallah.

Erhan Tuncel, Hrant Dink’in özellikle 24 Nisan tarihinde öldürülmesini istedi. Nedenini sorduğumda, sözde Ermeni soykırımı olduğu için bu tarihi seçtiğini söyledi. Mc Donald’s’ın bombalanması olayı da bu firmanın Türkiye’ye giriş tarihi olduğu için seçildi.

Erhan Tuncel, Da Vinci’nin Şifresi filminde yer alan dindar ve kilisenin talimatlarıyla suikastler işleyen bir genci canlandıran Silas isimli karakterden bahsediyordu. Bana sürekli "Sen bizim Silas’ımızsın" diyordu.

Erhan Tuncel, ’Getto Lazkopat’ isimli bir kitap yazıyordu. Bombalama olayındaki ruh halimle ilgili olarak sorular soruyor cevaplarımı da kitabına yazıyordu.

Erhan Tuncel bir arada bulunduğumuz sırada Dink’in fotoğraflarını O.S’ye gösterdi. O.S’ye "Olay sırasında soğukkanlı olacaksın. Genç adamsın. Olaydan sonra da koşarak uzaklaşacaksın" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!