İzin verdiğim girer

Güncelleme Tarihi:

İzin verdiğim girer
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2007 00:00

Milletvekili olmak isteyen çok sayıda bürokratın istifasını değerlendiren Başbakan Erdoğan herkese yol vermediklerini söyledi. Erdoğan "Bunların çoğunun görevinin devamını istedik. İstifalarına imkan verdiğimiz bürokratlar da bizim Meclis’te istifade etmeyi düşündüğümüz arkadaşlarımız" dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’dan, partisinden aday olmak için istifa eden bürokratlara kötü haber. Erdoğan, sadece istifalarına izin verdiklerini Meclis’e taşıyacakları mesajını verdi. Erdoğan parti genel merkezine gelişinde gazetecilerin, bürokrasideki istifaları anımsatmaları üzerine şunları söyledi:

YOL VERMEDİK "Öyle çok yoğun bir bürokrat istifasına ve aday olmalarına biz yol vermedik. Daha çok bunların şu anda bulundukları yerde görevlerini sürdürmelerini istedik. İstifalarına imkan verdiğimiz bürokratlar da bizim inşallah gelecekteki iktidarımızda kendilerinden parlamentoda istifade etmeyi düşündüğümüz arkadaşlarımız."

KADINLARA ÇAĞRI Erdoğan, diğer partilerden aday olmak için bürokrasiden istifa edenlerin oranına dikkat edilmesini de istedi. Erdoğan, kadınların çekinmeden bütün illerde yarışa girmelerini istediklerini de belirterek, kadın aday sayısının artmasını teşvik ettiklerini söyledi. Bürokrat istifalarında kadınların adaylığa duydukları ilgiyi gördüklerini de belirten Erdoğan, istifa gerektiren bir görevde olmayanların katılımıyla sayının daha da artacağını bildirdi. Adayları, eğilim yoklamasıyla merkez olarak belirleyeceklerini anımsatan Erdoğan, "Genel merkezden gidecek heyetlerimiz, bu yoklamalar her ilde yapacaklar. Sonuçlar, Genel Merkez’de oluşuturulacak iki ayrı kurulda değerlendirilecek" dedi.

İSTANBUL ADAYI Başbakan Tayyip Erdoğan, seçim bölgesini değiştirerek İstanbul’dan aday olmaya hazırlanıyor. Erdoğan, ara seçimde eşi Emine Erdoğan’ın memleketi Siirt’ten milletvekili seçilmişti. Erdoğan’ın adaylık tercihini doğup büyüdüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı İstanbul’dan yana kullanacağı bildirildi. 1. bölgeden aday olması beklenen Erdoğan, 3 Kasım seçimlerinde de önce bu bölgeden aday olmuş, ancak siyasi yasağı nedeniyle adaylığı YSK engeline takılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!