Adayları bağımsız çıkarın

Güncelleme Tarihi:

Adayları bağımsız çıkarın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2007 00:00

Demokratik Toplum Partisi’nin, ülke genelindeki yüzde 10 baraj nedeniyle bağımsız aday gösterme projesi, partinin Diyarbakır’da dün başlayan ve 2 gün sürecek geniş katılımlı toplantısında masaya yatırılırken, Genel Başkan Ahmet Türk ile Sırrı Sakık’ın geçen hafta Kuzey Irak Kandil Dağı’nda Murat Karayılan’ı ziyaret ettiği ve bu toplantıdan bağımsız aday kararı çıktığı iddia edildi.

3. CEPHE OLACAĞIZ

Partiye yakın çevreler, bu nedenle Diyarbakır toplantısından çıkan sonucun da bu yönde olacağını savunurken, İmralı Adası’nda Abdullah Öcalan’a bir ziyaret gerçekleştirilip, bu kararın kendisine de iletileceği bildirildi. Türk, dün toplantı açılışında yaptığı konuşmada da kararın ipuçlarını verdi ve "Türkiye’de bulunan 2 cephenin karşısına 3’üncü cephe olarak ortaya çıkmak istiyoruz. Halkın beklentilerine yanıt bulacak bir formül arayacağız" dedi.

ÖCALAN ETKİSİZ

Ancak bağımsız adaylık kararının, daha önce DTP yönetimine, Türkiye’nin içinde bulunduğu dönemi 1946-50 yıllarına benzeterek, DYP ve AKP ile seçim ittifakı yolları arama talimatı veren Öcalan’ın, DTP içindeki etkisinin iyice azaldığının somut göstergesi olduğu iddia ediliyor. DTP’ye yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, parti genelde her seçim bölgesinden tek bağımsız aday çıkaracak. Ancak bundan önceki genel seçimde, DTP olarak çok yüksek oy alınan bölgelerde bir kadın, bir erkek olmak üzere 2 bağımsız aday gösterileceği, böylece kadın seçmenlerin kadın adaya, erkek seçmenlerin ise erkek adaya oy vermesi sağlanarak aynı bölgeden 2 milletvekili birden çıkarılmasının planlandığı öğrenildi.

GÜLTEN KAYA

DTP’nin bağımsız adaylarından birinin, Diyarbakır’da, Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya olacağı konuşuluyor. Kaya, adaylığının DTP’de konuşulduğuna ilişkin duyumları olduğunu ancak kendisine resmen bir teklif gelmediğini söylerken, "Yapılmamış bir teklifle ilgili şimdiden konuşmayı doğru bulmuyorum" dedi. Partinin bağımsız aday stratejisine göre Diyarbakır’dan Gülten Kaya ile birlikte çıkacak erkek bağımsız aday da, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir olacak. DTP’de en çok konuşulan isimlerden Leyla Zana’nın ise parti içinde iyice tecrit edildiği ve aday gösterilmeyeceği söyleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!