Bürokratların istifa paniği

Güncelleme Tarihi:

Bürokratların istifa paniği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2007 13:41

Milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerine istifa etmek için verilen süre saat 17.00'de sona erdi.Ani seçim kararı bürokratları da etkiledi, genel başkanlarla görüşme fırsatı bulamadı. En çok istifa Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi.

Haberin Devamı

Milletvekili aday adaylığı’nın son gününde, aralarında Başbakanlık müsteşarı, TBMM Genel Sekreteri, bazı valiler, emniyet müdürleri, üst düzey bürokratlar görevlerinden ayrıldı. AKP döneminde etkili görevlerde bulunan bazı bürokratların MHP ve CHP’den aday adaylığı için başvurması ise şaşırttı.

 

Türk bürokrasisinin en tartışmalı isimlerinden Ömer Dinçer’in istifasıyla boşalan Başbakanlık müsteşarlığı’na Emin Zararsız vekalet edecek. Dinçer’in yardımcısı Özgün Ökmen Demokrat parti’den (DP), TBMM Genel Sekreteri Rauf Bozkurt da, DP’den, yardımcısı Nedim Küçükel de AKP’den aday adayı oldu.

 

Seçimlere Emniyet mensupları da büyük ilgi gösterdi. Ankara eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral’ın MHP Trabzon'dan adaylığının yanı sıra Giresun Emniyet Müdürü Tekin Akın,Kütahya Emniyet Müdürü Coşkun Hayal (DP Trabzon),Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Aslan de aday adaylığı için istifa etti.

FINDIKZEDE ORDU'DAN ADAY

Ordu’da fındık mitinginden sonra Başbakanın talimatıyla görevden alınıp merkeze çekilen Emniyet Müdürü Rıdvan Güler, Ordu'da MHP milletvekili aday adaylığı için başvurdu. Haksız yere alındığı müfettiş raporu ile saptanan Güler, Ordulular'dan gelen yoğun teklifler üzerine bu ilden aday adaylığını seçti.

Merkez emniyet müdürlerinden Dursun Eryıldız, Nurullah Bülbül, İrfan Bayar, Ziya Kılıç, Ali İnce, Sabahattin Özel, Bahri Gürbüz, Sırrı Oğuz da adaylar arasında yer aldı.

Haberin Devamı

 

Üçüncü sınıf Emniyet müdürleri Mustafa Saygı ,Yusuf Güngör, Mehmet Şahin, Emniyet Amiri Alpaslan Gürgenç, Emniyet Amiri Koray Mangtay, Emniyet Amiri Feramuz Erdin, Emniyet Amiri Bayram Aykan, Başkomiserler Bekir Tavas, Polis Memuru Muktadir Uçan, Kasım Fundaroğulları, Mehmet Vural, Tuğrul Yastı, Zeki Kaya, Emniyet doktoruBirol Şahin de aday adayı oldu.

 

GÜL VE ECEVİT'İN MÜSTEŞARLARI DA MHP'DE

Haberin Devamı

Ecevit Hükümeti döneminde Başbakanlık müsteşarlığı görevinde bulunan Füsun Koroğlu ile Abdullah Gül’ün Başbakanlığı döneminde Başbakanlık müsteşarlığı görevinde bulunan Fikret Üçcan da MHP’den aday adaylığı için başvurdu. MHP’den aday adaylığı için başvuran bazı bürokratlar ve bunların aday adayı olması beklenen iller şunlar:

 

SSK Teftiş Kurulu Başkanı Fahrettin Oğuz Tor (Kahramanmaraş), Ankara eski Emniyet Müdürü ve eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Cevdet Saral (Trabzon), Merkez Valisi Ayhan Kütükçü (Yozgat), Merkez Valisi Ayhan Çevik (Tekirdağ- Daha önce Çankırı Valiliği dönemirde bombalı saldırıda ağır yaralanmıştı)  Büyükelçi Deniz Bölükbaşı, Tunceli Valisi Mustafa Erkal (Kırşehir), Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Dr. Veli Kılıç (Kayseri), SSK Teftiş Kurulu Başkanı Fahrettin Oğuz Tor (Kahramanmaraş), merkez valileri Behiç Çelik (Mersin), Aslan Kütükçü (Yozgat), Hasan Özdemir (Gaziantep), Milli Eğitim Başmüfettişleri Tevfik Yıldırım, Osman Dağ,Gümrük Müşaviri Adnan Öcal, Gümrükler Başhesap Uzmanı Hüseyin Aksan, Mülkiye Müfettişi Murat Özgan, Sağlık bakanlığı eski Personel Genel Müdürü Hacı Çelik (Muğla), TMO eski Genel Müdürü Mevlüt Karakaya, BDDK Üyesi Kemal Çevik, Milli halterci Naim Süleymanoğlu, Sanatçı Ensar Kılıç, Merkez Valisi Mustafa Yiğit, Merkez Emniyet Müdürü Bahri Gürbüz (Ankara-Mamak), .

Haberin Devamı

 

MESUT YILMAZ DA MHP ADAYI

Eski Başbakan Mesut Yılmaz’la isim ve soyadları aynı olan Sakarya Vali Yardımcısı Mesut Yılmaz da, MHP’den Antalya aday adayı olmak üzere dün istifa edenler arasında yer aldı.

 

DP’NİN ADAY ADAYLARI

Demokrat parti’den aday adayı olmak üzere istifa edenler arasında Milli Eğitim eski Daire Başkanlarından Yavuz Erbaş (Yozgat), Öğretmen Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey, Ulaştırma Bakanlığı Daire Başkanı Yunus Çağlayan, SPK eski Başkanı Doğan Cansızlar da bulunuyor.

MİLLİ EĞİTİMCİLER ÖNDE

Milli Eğitim Müsteşarı Necat Birinci, Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Müsteşar Yardımcısı Cemal Taşar (Bitlis, Ortaöğretim Genel Müdürü Kerem Altun (Van), Strateji Geliştirme Daire Başkanı Nurettin Konak'lı (Malatya), İlköğretim Genel müdürü Yüksel Özden (Muğla), Yatırım ve Tesisler Daire Başkanı Abdulsamet Arslan(Kahramanmaraş) AKP’nin aday adayları arasında yer aldı.

Haberin Devamı

 

AKP milletvekili Mustafa Zeydan’ın oğlu Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rüstem Zeydan (Hakkari), Sağlık Bakanlığı Basın Müşaviri Osman Güzelgöz, Ulaştırma Bakanlığı Basın Müşaviri Mehmet Şam, Özel Kalem görevlisi Ahmet Ateşçi de AKP aday adaylarından. .

 

VALİ ADİL YAZAR DA CHP ADAY ADAYI

Daha önce Sinop, Niğde, Trabzon Valiliği görevinde bulunan Adil Yazar CHP’den Artvin aday adaylığı için başvurdu. Bolu eski Valisi Mehmet Ali Türker de Ankara’dan aday adaylığı için başvururken, Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Y.Kenan Doğan, Cumhurbaşkanlığı’nda genel sekreter yardımcısının özel kalem müdürü olan İbrahim Uysal, Menemen İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Saygı da aday adayları arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

 

İstifalarını son ana kadar gizleyenler de oldu. Halen üst görevlerde bulunan bu kişiler, AKP Genel merkezinden “işaret” bekledi ve oradan aldıkları bilgilere göre kararlarını verdi

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!