İşaretimi bekleyin

Güncelleme Tarihi:

İşaretimi bekleyin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2007 00:00

Partisinin MYK’sını toplayan Başbakan Erdoğan, AKP’den milletvekili olmak isteyen bürokrat ve belediyecilere "İzin almadan görevinizden istifa etmeyin" uyarısını yaptı. Erdoğan’ın, Meclis’te görmek istediği isimlere istifa için işaret göndereceği belirtildi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplanan AKP MYK, milletvekili adayı olacaklardan alınacak ücreti 2 bin YTL olarak belirledi. Seçimlerde en az 5 bin aday başvurusu bekleyen AKP’nin kasasına böylece en az 10 milyon YTL girmiş olacak. MYK’da seçimlere yönelik önemli kararlar alındı. Hürriyet’in edindiği bilgiye göre, çok sayıda belediye başkanı ile teşkilat başkanının adaylık beklentisi masaya yatırıldı. Erdoğan, belediye başkanları için, "ilk dönemiyse aday olmayacak, hizmet daha önemli", ikinci ya da üçüncü dönem belediye başkanları için de, "izin almadan istifa etmesinler" dedi. Erdoğan, özellikle önemli görevlerdeki bürokratlar için de "izin almadan istifa etmemelerini" istedi. "Meclis’te görmek istediklerine ise istifaları için gerekli işaretleri gönderir" bilgisi verildi.

ADAYLAR NETLEŞİYOR AKP’nin bürokrat adaylarında da isimler yavaş yavaş netleşmeye başladı. AKP kulislerinde, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, Erdoğan’ın Diplomasi Danışmanı Ahmet Davutoğlu, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ve Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci gibi isimler geçiyor. AKP İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu ve tüm yönetim kurulu dün görevinden istifa etti. Müezzinoğlu ile birlikte AKP İstanbul İl Teşkilatı’ndan 15 kadın da aday adayı olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İdris Güllüce, Üsküdar Belediye Meclis Üyesi, Dr. Mehmet Yıldırım Ramazanoğlu ile Yusuf Caniklioğu, Beykoz AKP İlçe Başkanı Dr. Ahmet Hulusi Batu da görevinden istifa ettiler.

Erdoğan’ın her seçim bölgesinden bir belediye başkanının aday olmasına sıcak baktığının öğrenilmesi üzerine 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, Bağcılar Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık ve Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er’in isimleri öne çıktı. Erdoğan, dün Kıyıklık’ın aday adaylığını onaylayarak, istifa edebileceğini söyledi.

MEB’DEN İSTİFALAR MEB’de ilk istifa dilekçesini, MHP’den aday olmak için Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Veli Kılıç sundu. Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü Ar-Ge Daire Başkanı Yavuz Erbaş da DYP’den aday adayı olmak için istifa etti. Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik de Ankara AKP’den adaylık için istifasını sundu.
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Serim’in Özel Kalem Müdürü İbrahim Uysal, CHP milletvekili adayı olmak üzere, Sezer’in Enerji Danışmanı Volkan Ediger ise DYP’den aday olmak için istifa etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!