Gates'i kızdıran Urfalılar

Güncelleme Tarihi:

Gatesi kızdıran Urfalılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2007 15:35

Bill Gates, avukatlarına talimat verdi. Şanlıurfa'daki internet dolandırıcılarından davacı oluyor.

Haberin Devamı

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde, internet üzerinden uluslararası boyutta dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen bir şebeke, ‘Virüs’ adı verilen operasyonla çökertildi. Gözaltına alınan şebeke üyesi 47 kişinin, yurt içi ve yurt dışından aralarında milletvekili, hakim ve savcıların da bulunduğu birçok kişinin kredi kartına ulaşarak 3 milyon YTL çektikleri belirlendi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan Bilişim Suçlarıyla Mücadele ekipleri, çok sayıda kişinin, internet üzerinden yönlendirildikleri bir sayfada kredi kartı bilgilerine ulaşılarak mağdur edildiği ve MSN şifrelerinin kırılarak listelerinde ekli kişilerden tehdit ve şantaj yoluyla telefon kontörü ve para istendiği iddiasıyla harekete geçti. Polisin yaklaşık 4 ay süren takibi sonucunda, kredi kartı bilgilerinin istendiği internet sitelerinin kullanıldığı IP numaraları belirlenen bilgisayarların Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde bulunduğu saptandı. Bunun üzerine, polis, ‘Virüs’ adı verilen operasyon için harekete geçti. Suruç'taki internet kafelerde bir süre müşteri gibi oturan uzman ekipler, IP numarası tespit edilen bilgisayarlarda oturan kişilerin, MSN şifrelerini kırdıkları ve kayıtlı kişi listesinde bulunanları link vererek yönlendirme sonucu, kendi kurdukları pornografik, MP3 ve video indirme içerikli sitelere girmelerini sağladıklarını belirledi.
Bunun üzerine polis, Suruç'ta belirlenen 8'i internet kafe olmak üzere 29 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında 18 yaşından küçüklerin de bulunduğu 47 kişi gözaltına alındı, kullandıkları 165 bilgisayara el konuldu, internet kafeler de mühürlendi.

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLLERİNİN DE ŞİFRELERİNİ KIRMIŞLAR

Yapılan incelemede dolandırıcıların, Fransa, Almanya, İngiltere gibi ülkelerde bulunanların yanı sıra, Türkiye'de aralarında milletvekili, işadamı, hakim ve savcının da bulunduğu çok sayıda kişinin kredi kartı şifrelerine ulaştığı belirlendi. Bu şekilde yaklaşık 3 milyon YTL'lik haksız kazanç elde ettiği ileri sürülen Rıdvan D., Muhammed K., Tuncay A., Abdulkadir K., Hüseyin K., Mehmet D., Murat P., Müslüm Ş., Osman Y., Mehmet K., Muhuttin A., Mehmet A., Hasan Y., Salih T., Muhittin K., Halil K., Ahmet A., Mehmet K., Ferhat Y., Emrah D., Yılmaz Ş., Mehmet Nuri Y., Suphi K., Yunus K., Süleyman D., Hüseyin B., Mehmet A., Mehmet K., Mahmut Y., Ayhan E., Nihat C., Eyyüp Y. ve Nedim B. ile Çocuk Polisi'nde sorgulanan 18 yaşından küçük 14 kişi, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Zanlılar, Cumhuriyet Savcılığı'nda, ‘internet üzerinden dolandırıcılık yapmak’ suçlamasıyla sorgulanmaya başladı.

Haberin Devamı


BİLL GATES DE ŞİKAYETÇİ

Öte yandan, gözaltına alınan 47 kişinin Microsoft üzerinden dolandırıcılık yapıldığı için Microsoft'un patronu Bill Gates'in de bu kişiler hakkında şikayetçi olacağı ileri sürüldü. Operasyonu yürüten Bilişim Suçlarıyla Mücadele uzmanlarının, operasyon kapsamında Microsoft ile temasa geçtiği ve şirketin de zanlılar hakkında şikayetçi olmak için avukatlarına talimat verdiği belirtildi.

DOKUZU TUTUKLANDI

ŞANLIURFA'da, internet bankacılığı aracılığıyla kredi kartı bilgilerine ulaştıkları kişileri dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 47 zanlıdan 9'u tutuklandı. Ankara Bilişim Suçları ile Mücadele Genel Müdürlüğü ekipleri ve Şanlıurfa polisinin ortaklaşa yürüttüğü ‘Virüs’ adı verilen operasyonu kapsamında 165 bilgisayarla birlikte toplam 47 kişi gözaltına alınmıştı. Yaklaşık 3 milyon YTL'lik dolandırıcılık yaptığı öne sürülen 47 zanlı bugün adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme, zanlılardan Salih K., Yılmaz Ş., Fatih Ş., Ahmet A., Hasan A., Murat T., Fehmi Y., M. Emin K. ve Nedim B.'ın ‘İnternet üzerinden dolandırıcılık’ yaptıkları gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi. Diğer sanıklar, ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!