Halk destekli sıcak çatışma

Güncelleme Tarihi:

Halk destekli sıcak çatışma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2007 00:00

Hatay’ın Hassa İlçesi’nde güvenlik güçleri yakın takibe aldığı bir grup teröristi kıstırdı. 2 PKK’lı öldürülürken, 1’i yakalandı, 1’i de kaçtı. Çevre köylerden çatışma bölgesine gelen vatandaşlar yiyeceğini askerle paylaştı, "Kahrolsun PKK", "En büyük asker bizim asker" sloganları attı.

GÜVENLİK güçleri, PKK’ya Suriye’ye geçiş güzergahı olarak kullandığı Amanos Dağları’nda bir darbe daha vurdu. Hatay’ın Hassa İlçesi’ne bağlı Hacılar Köyü yakınlarında 2 teröristin daha öldürüldüğünü öğrenen yöre halkı, dün sabah operasyon bölgesine giderek ’En büyük asker, bizim asker’ sloganları attı.

İMHA OPERASYONU

22 Nisan tarihinde Hacılar Köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmış ve Ordulu er Salih Bolamanlı şehit düşmüştü. Güvenlik güçleri çatışmanın ardından bölgede aralarında bir de kadının bulunduğu 8 kişilik terörist grubunu takibe aldı. Bu gruptan 3 terörist sınır ötesine kaçarken, kıstırılan 5 teröristin etkisiz hale getirilmesi için imha operasyonu başlatıldı. Operasyonda 4 gün önce 1 kadın terörist ölü ele geçirildi. Ölen kadın teröristin silahını da alıp izlerini kaybettirmeye çalışan 4 PKK’lı, Hassa İlçe merkezine 8 kilometre uzaklıktaki Hacılar Köyü yakınlarındaki Sarıkız Mevkii’nde kıstırıldı.

1’İ KAÇABİLDİ

Bölgeyi karış karış tarayan güvenlik güçleri PKK’lıların köy yakınlarındaki boş bir binada saklandığı ihbarını aldı. Sabaha karşı buraya düzenlenen baskında çıkan çatışmada grubun lideri olduğu belirtilen ’Şiar’ kod adlı terörist öldürüldü. Kaçan 4 teröristle bir süre sonra amansız takip sonucu çatışmaya giren güvenlik güçleri, teröristlerden 2’sini öldürdü. Kaçmak isteyen 1 terörist üzerinde dolu 4 şarjör ile 3 el bombasıyla yakalandı. Son teröristin ise izine rastlanmadı.

YEMEK VERDİLER

Hacılar Köyü yakınlarındaki çatışmada dün sabah 2 teröristin öldürüldüğünü öğrenen yöre halkı, operasyon bölgesine giderek askerlere destek verdi. Hacılar Gülpınar, Aktepe ve Söget beldeleri ile Hacılar, Gülpınar ve Arpalıuşağı köylerinden gelip Amanos Dağları’nın Sakırımız Mevkii’nde toplanan yaklaşık 1000 köylü, ’Kahrolsun PKK’ ve ’En büyük asker bizim asker’ sloganları attı. Köylülerin bazıları da getirdikleri yiyecekleri askerlere verdi. Yöre halkının verdiği destekle moral bulan askerler, onları bir yandan da sıcak çatışmanın yaşandığı operasyon bölgesine sokmamak için güvenlik önlemi aldı.

En büyük asker bizim asker

Mehmetçik, yıllardır Amanos Dağı’nda yuvalanmaya çalışan PKK’ya bir darbe daha vurdu. Suriye’ye geçiş güzergahı olarak kullanılan bölgede 2 teröristin dün sabah öldürüldüğü haberini alan yöre halkı, operasyonun devam ettiği Sarıkız Mevkii’ne giderek havan atışlarını izledi. Güvenlik çemberinde tutulan köylüler, ’En büyük asker bizim asker’ ve ’Kahrolsun PKK’ sloganları atarak operasyon yapan timlere destek verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!